Afrika Kupa

A hely, ahol bármi megtörténhet! - lássuk, mi várható Afrikában

Az 5 legmagasabban kiemelt csapat kiesett, így a papírforma szerint Nigéria-Elefántcsontpart finálét rendeznek.

Ha ezt a cikket azért nyitottad meg, hogy jó tippet találj az Afrika Kupa végső győztesére, hát bocsi, de ilyennel nem szolgálhatunk. Ami ugyanis zajlik a fekete kontinensen, az finoman szólva sem papírforma, ennek okán pedig élünk azzal a bölcsességgel, hogy a negyeddöntők alatt is bármi előfordulhat, de annak az ellentettje a legvalószínűbb.

Nemigen emlékszünk olyan kontinensviadalra az elmúlt évekből, ahol az öt legmagasabban kiemelt csapat elbúcsúzott volna a legjobb 8 előtt - gondoljunk csak bele, Európában ez egy Franciaország, Anglia, Belgium, Hollandia, Portugália nélkül mezőnyt jelentene. De az elefántcsontparti viadalon pont ez történt, hiszen Egyiptom, Algéria, Tunézia, Szenegál és Marokkó sem érdekelt már a tornán.

A negyeddöntők szorzói

Így maradt két közelmúltbeli győztes (Elefántcsontpart és Nigéria),  két nagyon régi aranyérmes (Dél-Afrika és Kongói DK), valamint négy olyan válogatott, amely még soha nem ért célba (Angola, Guinea, Mali és Zöld-foki-szigetek). A fogadóirodák szerint elég valószínű a Nigéria-Elefántcsontpart álomdöntő, de utóbbi csapat eddig teljesítménye finoman szólva sem lebilincselő.

A házigazda Elefántcsontpart mellett még a Kongói Demokratikus Köztársaság is nyeretlen a tornán.

Ha megvizsgáljuk a negyeddöntők szorzóit, kizárólag Nigéria sikere tűnik papírformának, a másik három mérkőzés megtippelhetetlen. Ami a gólszámot illeti, egyébként még nem fogytak ki a csapatok, a csoportkör váratlan gólparádéja után a nyolcaddöntőkben is 2,0-s átlag volt.

Mire fogadjunk?

Erre nagyon nehéz válaszolni, ugyanis több szakértő szerint is Angola komoly bonyodalmat okoz majd Nigériának, míg a házigazda Elefántokra mi nem merünk pénzt tenni. A csoportkör során a Zöld-foki-szigetek jó benyomást tett ránk, így aprópénzzel mi megnézzük Stopiráék döntőbeli szereplését, de erre a tornára jelenleg hosszútávú fogadást tényleg csak "játékpénzzel" éri meg tenni.

{"headTitle":"Afrika Kupa - Outrightok","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Top 2: Zöld-foki-szigetek","odds":"4.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}