Afrika Kupa

Négy meccs egy cikkben - lássuk, mi várható ma az Afrika Kupán!

  • varin

Négy mérkőzést is rendeznek kedden az Afrika Kupán, mi pedig sorra vettük az esélyeket.

Kedden két kvartetteben is zárul az Afrika Kupa csoportküzdelme, vagyis valamelyest szűkül a mezőny. Az már most látszik, hogy a csoportharmadikoknak a 3 pont nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz, így izgalmas utolsó körre van kilátás. Lássuk a mérkőzéseket!

A B-csoportban Guinea és Szenegál kvalifikációja már szinte biztosnak mondható, Zimbabwe pedig matematikailag is kiesett, hiszen a Malawi elleni vereséggel már tuti csoportutolsók. A kvartett legnagyobb kérdése tehát az, hogy Malawi tud-e valahogyan pontot csenni Szenegáltól, amely számukra a továbbjutást, a torna favoritjának viszont vélhetően a csoportmásodik pozíciót jelenti majd.

360293

Óriási jelentősége viszont nincs a pozícióknak, hiszen azt azért láthatjuk a tornán, hogy bődületes különbségek nincsenek a csapatok között, ráadásul nehéz is lenne megjósolni, hogy az első vagy a második hely mennyivel ad könnyebb sorsolást.

A papírforma ezen a két mérkőzésen azt mondatja velünk, hogy Guinea nyerni tud, míg elképzelhető, hogy a tartalékos szenegáliak leadnak egy pontot Malawinak, hiszen bőségesen van náluk veszélyesebb potenciális csoportharmadik. Gólfesztivál mindenesetre aligha várható, néhány pihenő szenegálin viszont nem lepődnénk meg.

{"headTitle":"Tippek a B-csoportra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-18 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Malawi-Szenegál - 2.25 gól alatt","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Zimbabwe-Guinea - Guinea","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A C-csoport már egy fokkal érdekesebben fest, hiszen Ghána komoly bajba került azzal, hogy két meccsen csak 1 pontot szerzett. A Fekete Csillagoknak Comore-szigetek csapatát kellene vernie, amely bár gyakorlatilag biztos kieső, egyáltalán nem mutatott be rossz futballt. Véleményünk szerint komolyan megszenvedhet majd Ghána ezen a meccsen, hiszen a kiscsapat is matekozhat úgy, hogy egy meglepetésgyőzelem után még akár egy csodával felérő továbbjutás is összejöhet 3 ponttal. Ehhez persze nagy szerencse kellene, de feltartott kezeket nem várunk a szigetekiektől.

360327

Marokkó és Gabon nyugodtan csoportdöntőzhet egymással, nincs sok esély, hogy Gabon kicsússzon a 4 pontjával. A mérkőzés persze egyértelműen Marokkónak áll, egyrészt két győzelmükkel a torna egyik legimpozánsabb teljesítményét tették le eddig az asztalra, másrészt Gabonnál most már hivatalos, hogy Aubameyang és Lemina az egész tornát kihagyják. Nem is mutatott be túlságosan erős futballt a gaboni csapat, az viszont nagy kérdés, mennyire lesz motivált bármelyik fél is egy tét nélküli találkozón.

{"headTitle":"Tippek a C-csoportra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-18 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gabon-Marokkó - 2.0 gól alatt","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ghána-Comore-szigetek - Comore-szigetek +1.5","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}