Afrika Kupa

Meggyűlhet a baja Szenegálnak az első meccsével az Afrika Kupán

A címvédő Szenegál is bemutatkozik az ANK-n, a nyitómeccs pedig nem lesz sétagalopp Gamiba ellen.

Meglepetésekkel és egyelőre meglepően sok góllal indult az Afrika Kupa. Hétfőn kora délután a Szenegál-Gambia találkozó nyitja meg a C-csoportot. Az esélyek természetesen a címvédő mellett szólnak, de Gambia két éve nagy menetelést mutatott be.

4346229

Csapathírek

Szenegált sokan a torna egyik legnagyobb favoritjaként kezelnek, de a címvédőnek sok babér nem termett mostanában az Afrika kupán, hiszen a legutóbbi hét alkalomból még a negyeddöntő sem jött össze az aktuális címvédőnek. Teranga oroszlánjai pedig ugyan nevek alapján kiváló névsorral érkeztek újfent, a játékosok zöme már túl van karrierje zenitjén. Többen Szaúd-Arábiában rúgják már a bőrt, valamint egyre inkább korosodó játékosokkal kell felvenniük a harcot. A továbbjutás elvileg nem lehet kérdés, de a torna egyenes kieséses szakaszában kijöhetnek ezek a hiányosságok.

Gambia két évvel ezelőtt kvalifikált először a tornára, ahol egyből egy negyeddöntőt fel tudott mutatni. Ismert játékosa nem nagyon van, a tipikus kiscsapatokra jellemző focit szereti játszani a nagyok ellen, tehát elrontani a játékukat és egy-egy kontrával valahogy egy gólt belőni.

Mire érdemes fogadni?

Óriási esélyes ezen a találkozón Szenegál, de az első meccs egy ilyen kellemetlen csapat ellen sosem könnyű. A találkozót ráadásul kora délután rendezik Elefántcsontparton, a hőmérséklet valahol 36 fok körül tetőzhet a találkozó alatt, ami szintén nehezíti a játékosok helyzetét.

Amondóak vagyunk, hogy ennek a kissé korosodó szenegáli gárdának meggyűlhet a baja, így a kevés gólra szavazunk. Egy nullás siker a legvalószínűbb Manééknak, mi a három gól alatti opciót visszük el. Szenegál a legutóbbi 9 afrikai riválissal vívott találkozójából hétszer is (!) maximum egy lőtt gólig jutott, márpedig Gambia is képes lehet leparkolni a buszt, amivel kihúzhatja a méregfogát a szenegáli támadójátéknak.


✅ Tipp #1: Gólok száma: 2.5 alatt @1.66

Fogadási határidő: január 15. 15:00

[4346229] 2024-01-15 15:00:00 Szenegál - Gambiax;