Afrika Kupa

Jöhet a torna első igazán nagy meglepetése?

  • varin

És elég jó szorzót is kapunk hozzá, így érdemes lehet megfontolni az egyik favorit búcsúját.

Már az Afrika Kupa beharangozójában is jeleztük, bizony várhatóak érdekességek az E-csoportban, ahol két nagyágyú, Elefántcsontpart és Algéria is helyet kapott. A csoportgyőztesnek tippelt elefántok majdnem be is húzták a kvartettet, zöldítve ezzel a 2.50-es szorzónkat, ám Badra Sangaré kapus elkövette az egyébként is abszurd torna egyik leghihetetlenebb jelenetét, így Elefántcsontpart még nem dőlhet hátra.

3705417

Ez pedig Algéria számára is rossz hír lehet, hiszen ha Hallerék behúzzák azt a találkozót, akkor már tét nélkül, biztos csoportelsőként randevúznának az algériai együttessel, amely számára viszont létkérdés a győzelem. A torna egyik esélyesének tartott Mahrezék az Afrika Kupán még gólt sem szereztek, ha pedig ez a széria nem törik meg, biztosan búcsúznak a viadaltól, amely Ghána kiesése mellett a legnagyobb meglepetése lenne az Afrika Kupának.

Hiába ugyanis a jó nevekből álló keret és a két meccsen 32 leadott lövés, Algéria sem Sierra Leone, sem Egyenlítői Guinea reteszét nem tudta feltörni. A két összecsapáson szerzett egy pont igencsak gyászos, és nem is igazán érthető, hogy a látottak fényében miért favoritja ennek a mérkőzésnek Belmadi együttese.

Csatlakozz a Logibet egyre növekvő táborához, kaszálj úgy, ahogyan a profik is teszik!

Nagy kérdés persze az elefántok hozzáállása, hiszen a csoportelsőség megvan, viszont vereség esetén harmadikként mehet tovább az együttes, ami pedig Nigériát jelentené a 16 között, nem pedig mondjuk Egyiptomot - jó kérdés persze, melyik jelenleg az erősebb fél.

Bonyolult egyébként a helyzet, hiszen a Sierra Leone-Egyenlítői Guinea mérkőzésen addig mindkét félnek továbbjutást ér a döntetlen, amíg Algéria nem szerzi meg a vezetést.

Mint azt már a keddi cikkben is jeleztük, nem nagyon van értelme a taktikázásnak, hiszen nincsenek itt kimagasló válogatottak, nem nagyon lehet matekozni a lehetséges ellenfelekkel. Így csupán a kérdés itt az, hogy Elefántcsontpart mennyire akar pihentetni az utolsó csoportmeccsén, ahol a továbbjutás már fix. 

Különböző forgatókönyvek Elefántcsontpart szemszögéből
Elefántcsontpart-Algéria Sierra Leone-Egyenlítői Guinea Elefántok helyezése Ellenfél a 16 között
1 Bármi 1. Egyiptom
x 1x 1. Egyiptom
x 2 2. Gambia/Mali/Tunézia
2 12 3. Nigéria
2 x 3. Nigéria

Ahogyan az látható, finoman szólva is megfejthetetlen ennek fényében, mit is szeretne ezen a mérkőzésen Elefántcsontpart, de az biztos, hogy Sangaré kapus és Eric Bailly sérülés miatt ezt a meccset kihagyja.

Ez az a találkozó, ahol csak Algéria motivációja egyértelmű, az elefántoké távolról sem. Élőben egyértelműen óriási lehetőség lesz nyerni a két késő délutáni mérkőzéssel, így Discordon várhatóak tippek az előfizetőknek fenntartott zárt szobámban. Meccs előtt talán egy biztonsági tippel érdemes próbálkozni, hiszen a tét egyértelmű.

{"headTitle":"Elefántcsontpart-Algéria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-20 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első lap: Algéria","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Algéria 1.5 lap felett (Fogadáskészítő)","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3705417] 2022-01-20 17:00:00 Elefántcsontpart - Algériax;