Afrikai Nemzetek Kupája

Lesz-e a hétfői után újabb csoda az Afrika Kupán?

  • varin

Gambia bravúrgyőzelme után Malawi feladata még sokkal nehezebb. Csak a különbség lehet kérdés?

Malawi története legnagyobb sikerét könyvelte el azzal, hogy továbbjutott a csoportkörből, ám a végállomás szinte biztosan elérkezett. De vajon van még egy csoda a teljesen ismeretlen játékosokban?

3705433

A Lángok becenévre hallgató Malawi egyértelműen a kameruni kontinensviadal egyik meglepetéscsapata. A 23 fős keretből mindössze ketten futballoznak Európában, legnagyobb névnek a Sheriffben játszó Charles Petro számít. Már csak azért is meglepetés a nemzeti tizenegy ígéretes szereplése, hiszen a világbajnoki selejtezősorozatot 6 meccsen 3 ponttal tudta le, összesen 11 gólt beszedve például a Kamerun-Elefántcsontpart kettőstől. Marokkó ellen is csupán az esélytelenség könnyebbsége lesz a csapaton, és joggal hiszik, hogy ha Szenegált képesek voltak 0-0-n tartani, ez most is összejöhet.

Marokkó viszont a kontinens jelenleg egyik legstabilabb válogatottja. A bosnyák Vahid Halilhodžić csapata emberemlékezet óta nem szenvedett vereséget, végigverte gyakorlatilag egész Afrikát, amely széria remek megkoronázása lenne egy tornagyőzelem.

Tétmérkőzésen vereséget 2018 júniusa óta nem szenvedett Marokkó, akkor Portugália nyert ellene a világbajnokságon.

Még tovább kell kutatnunk, ha például rendes játékidős, afrikai csapat ellen keresünk fiaskót, hiszen ilyet szinte napra pontosan 5 éve találunk. Ezzel Marokkó jelenleg Szenegál mögött a második legmagasabb helyet foglalja el a FIFA világranglistáján.

Érvet tehát nehéz lenne Malawi mellett felsorakoztatni, Marokkó egyszerre verhetetlen és magabiztos is, tele remek játékosokkal, hiányzó nélkül úgy, hogy közben Malawi csapatkapitánya, Limbikani Mzava nem játszhat.

2018-ban és 2019-ben is találkoztak a kontinenstornán, előbbin 3-0 lett, utóbbin nem esett gól. Mindazonáltal nehéz látni azt, ahogy Malawi komoly problémát okoz ennek a Marokkónak, így számunkra tényleg csak a győzelem aránya lehet kérdés.

{"headTitle":"Marokkó-Malawi","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-25 20:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Marokkó 1.75 gól felett","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Marokkkó -1.25","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3705433] 2022-01-25 20:00:00 Marokkó - Malawix;