Bajnokok Ligája

Elég erősnek tűnik ez a BL-tipp a Kolozsvár meccsén

  • varin

Könnyed győzelemmel kezdhet a román bajnok a jelentősen meggyengült örmény ellenfelével szemben.

Magyar idő szerint kedd délután 18 órakor kezdődik meg a Bajnokok Ligája első selejtezőköre, a magyar bajnok Ferencváros pedig majd csak szerdán lép pályára Kazahsztánban. Nem különben messzire utazik majd a román aranyérmes, de a Kolozsvár Jerevánban is magabiztos sikert arathat.

3898992

Dan Petrescu csapata egyáltalán nem gyengült meg tavaly óta, sőt egy dán középpályás és egy spanyol csatár is érkezett, tehát még erősebben is várhatja a mostani évadot. Noha felkészülési mérkőzésekből kiindulni sosem jó ötlet, azért eléggé jelzésértékű, hogy a kolozsvári gárda mind a négy meccsét megnyerte, legyőzve többek között a szerb Partizan Belgrádot és a horvát Hajduk Splitet. A négy találkozón egyetlen gólt sem kapott Petrescu csapata, amely azt látva azért nem akkora meglepetés, hogy az előző szezont 40 bajnokin mindösszesen 25(!) kapott góllal hozta le a Vasutas.

Noha talán már a román labdarúgó-bajnokság és nem csak a válogatott színvonala elmarad a magyarétól, azért tavaly a Kolozsvár csoportkörbe jutott, méghozzá a Konferencia Ligában. Ehhez két kört is kellett mennie a BL-ben, bár tény, hogy a diadalmenet elmaradt, hiszen a legjobbak között a Young Boys, az EL-ben a Crvena zvezda búcsúztatta szomszédainkat, míg a KL-ben az Alkmaar, Jablonec, Randers hármas ellen 4 pontra voltak jók.

Azonban a meggyengült Pyuniknél így is lényegesen jobb csapat ez a Kolozsvár, amely már az első meccsen eldöntheti a továbbjutást. A gárda 3 év után tér vissza a nemzetközi kupasorozatok valamelyikébe, utolsó élménye egy Wolverhampton ellen 0-8. A hét évig várt bajnoki címet viszont nem sikerült a legjobb módon megünnepelni, hiszen több kulcsjátékos is távozott.

Elhagyta a csapatot a Gevorg Ghazaryan (17/3), Serges Deblé (16/8), Hugo Firmino (32/18), Arman Hovhannisyan (20/0), vagyis a jerevániak tavaly szerzett 53 góljából 29.

Biztosak lehetünk benne, hogy egy 11 emberrel bekkelő Pyunikot látunk majd, de valójában csak az a kérdés, mikor töri fel a reteszt a kolozsvári gárda. Talán a legjobb tipp itt a vendégek 0-ra nyeretése, hiszen nehéz elképzelni, hogy ennek a remek védelemnek betalálnak a szárnyaszegett hazaiak, de így még akár egy 0-1 esetén is szép pénzt nyerhetünk.

{"headTitle":"Pyunik Jereván-CFR Cluj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-05 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"CFR Cluj 0-ra nyer","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3898992] 2022-07-05 18:00:00 Pyunik - CFR Clujx;