Bajnokok Ligája

Kétszeres szorzót fognánk a CFR-Slavián

A BL-csoportkörben alig járt csapatok harcának első felvonásán inkább a Kolozsvárt favorizáljuk.

fotó: Twitter

A semleges nézők számára a keddi BL-játék nap nem valami álomszerű és az egyik legérdektelenebb összecsapása a Kolozsvár-Prága lehet, amelyen két hosszú böjt után visszatérni vágyó együttes csap össze. A felek formája alapján ki-ki meccsre van kilátás, mi mégis inkább keleti szomszédunkat érezzük esélyesebbnek az első felvonáson.

{"headTitle":"CFR Cluj-Slavia Prague","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Cluj","odds":"2.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Praha","odds":"2.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A románok ugyanis teli önbizalommal érkezhetnek, hiszen a sorozatban rendszeresen vitézkedő Celticet idegenben sikerült elkaszálniuk egy eléggé emlékezetesre sikerült meccsen. Ha ez nem lenne elég, otthon már verték az Asztanát és a Maccabit is. A honi bajnokság pedig már hetek óta dübörög, ahol eddig hat meccsen négy győzelmet és két döntetlent jegyeznek.

A Liga 1 első helyét mellesleg az utóbbi két évben megkaparintották, ám az európai áttörés már régóta várat magára. Ha nem akarják elszalasztani a nagy lehetőséget, otthon muszáj lesz nagyon megnyomniuk, ez pedig jellemzően jól megy, hiszen a Constantin Radulescu stadionban hat tétmeccs óta veretlenek. Ugyan a hétvégén csak 1-1-re futotta nekik a bajnokin, de a fejekben minden bizonnyal már csak a kedd esti kezdőrúgás lebegett, amelyen Petrescu mester a legerősebb kezdőjét teszi majd pályára.

CFR Cluj#rou-cfr_cluj#5
A két együttes még soha nem találkozott tétmeccsen. Mindössze egy alkalommal, 2010-ben mérték össze tudásukat egy felkészülési találkozón, ahol a prágaiak 4-2-re diadalmaskodtak.

A prágaiak, akik eddig mindössze egy alkalommal, 2007-ben szerepeltek a főtáblán, már kevésbé jó előjelekkel érkeznek. Ugyan a formájuk ellenfelükéhez hasonlóan nem rossz, de idegenben nagyon rosszul futnak a nemzetközi kupákban. Ezek közül a meccsek közül ugyan több régen játszódott, de a kimutatás, miszerint az utóbbi 15 túrájukon csak három győzelmet hoztak, ami elég aggasztó.
 

Tudtad?
 

  • A Kolozsvár veretlen az utóbbi 5 BL-meccsén
     
  • A Prága utóbbi 9/10 BL-meccsén kevesebb, mint 2.5 gól született
     
  • A Slavia az utóbbi 14/15 BL-meccsén nyeretlen maradt

 

Összességében a kolozsváriak otthon mutatott formája szerintünk elég meggyőző ahhoz, hogy egy +0-ás ázsiai hendikeppel megjátsszuk őket. Ebben az opcióban csak akkor veszítünk, ha a csehek meglepetésgyőzelmet aratnának, míg döntetlennél visszakapjuk a teljes tétünket.

{"headTitle":"CFR Cluj-Slavia Prague","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Cluj +0 (ÁH)","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3143290] 2019-08-20 21:00:00 CFR Cluj - Slavia Praguex;