Román foci

Vasile Miriuta a CFR élén

A kilencszeres magyar válogatott Vasile Miriuta lett a Kolozsvári Vasutas vezetőedzője, miután Pászkány Árpád tulajdonos az eredménytelenségre hivatkozva kirúgta a csapat éléről Petre Grigorast.

Miriuta edzői karrierje legnagyobb kihívása előtt / prosport.ro

A román bajnokság egyik legnagyobb költségvetésével dolgozó CFR csak a hetedik helyen áll a tabellán, 19 fordulót követően lemaradása az élen álló Astrával szemben 14 pont. Mivel Pászkány Árpád tulajdonos a szezon előtt a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását tűzte ki célul, az őszi szezon végeztével a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak. 

A román prosport.ro-nak Pászkány megerősítette, hogy a csapat irányítását a korábbi kilencszeres magyar válogatott Vasile Miriuta veszi át. Miriuta az ősszel a Ceahul gárdáját trenírozta, amely kiválóan szerepel, és jelenleg a 9. helyen áll a tabellán. 

A CFR tájékoztatása szerint Grigoras helyére olyan szakembert kerestek, aki a fiatal generáció tagja és éhes a sikerre - ezeknek a követelményeknek a 45 éves Miriuta maradéktalanul megfelelt. 

A hírek szerint Pászkány havi 7 ezer eurós fizetést és további 100 ezer dollár prémiumot ajánlott Miriutának, aki akkor lesz jogosult az extra pénzre, ha a kolozsváriakat hozzásegíti a bajnoki címhez a következő szezonban.