Török foci

Podolskiék meccsére fogadunk - bátor tippünk van a tévés rangadóra

  • varin

Kódolva van az iksz ebbe a meccsbe, habár mindkét csapatnak nagyon kéne a győzelem.

Egyetlen mérkőzés maradt a Török Szuperliga 26. fordulójából hétfő estére, ezen a a találkozón a kiesés elől menekülő Antalyaspor a nagyokat meglepni készülő Sivassport fogadja. Az izgalmasnak tűnő 90 percet a Sport TV is műsorára tűzi, így mi is fontosnak tartottuk körüljárni az esélyeket.

{"headTitle":"Antalyaspor-Sivasspor","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-16 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Antalyaspor","odds":"3.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sivasspor","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Kiválóan alakult a sivasi csapat számára a hétvégi játéknap, hiszen mind az üldözendő, mind az üldöző csapatok buktak, így most hatalmas jelentősége lenne egy esetleges győzelemnek. Különösen az élen álló Trabzonspor és Basaksehir remije jött jól a vendégeknek, de a Galatasaray-Besiktas találkozón sem kívánhattak volna jobb eredményt Riza Calimbay tanítványai.

Fotó: Internet Haber

A másik két mérkőzés remijének köszönhetően a Sivasspor egy győzelemmel megelőzné a Galatasaray-t és 1-1 pontra lépne fel a két élen álló gárdához. Hiányzói azonban lesznek a piros-fehéreknek, a baloldalról Erdal (15/1), a középpálya támadó szekciójából Yesilyurt (20/4), a csatársorból pedig Fernando (21/5) vált ki sérülés vagy eltiltás miatt.

A vendégek egyébként történetük legnagyobb bravúrjára készülnek, hiszen a 2016/17-es szezont még a másodosztályban töltötték, a legjobb eredményük pedig a Szuperligában egy ezüstérem a 2008/09-es évben.

Szintén nem tekint vissza óriási múltra a fővárosi Antalyaspor együttese, amely 2015 óta tagja az élvonalnak. Bajnoki címet még soha nem nyertek, a '80-as évek óta ingáznak az első- és a másodosztály között. Habár tavaly masszív középcsapatként nem kellett izgulniuk a kiesés rémétől, idén félelmetesen szoros a török pontvadászat alsó része is, hiszen a 18. Kayserispor és a 8. Göztepe között csupán 12 pont van, a 12. helyen álló Antalyaspor is csupán két(!) egységre van a kiesőhelytől.

[3116506] 2020-03-16 18:00:00 Antalyaspor - Sivassporx;10

Ráadásul nem is alakult túl jól a forduló a hazai csapat számára, a mögöttük álló hat csapatból négy is nyerni tudott, így a szintén piros-fehér otthon játszó csapatnak is nagyon kéne a pont.

Hiányzók terén itt egy kicsivel jobb a helyzet, a védelemből Ozturk (11/0), a középpályáról pedig Charles (17/0) nem játszhat, viszont nem árt elfelejteni, hogy a Sivasspor csapata tűnik értékesebbnek és rutinosabbnak is.

Bőven találhatunk azért ismert játékosokat mindkét csapatban, hiszen Aly Cissokho (korábban Lyon, Porto, Liverpool, Valencia) vagy éppen Lukas Podolski (Bayern München, Arsenal, Inter) neve a hazaiaknál, míg Fernando Andrede (Porto) és Arouna Koné (Sevilla, Everton, PSV) neve a vendégeknél csenghet ismerősen.

A kupából ugyan kiestek a hazaiak a múlt héten, ám a bajnoki formájuk igencsak erős. Január eleje óta veretlenek, ez a forma pedig életmentőnek bizonyul, hiszen előtte 11 mérkőzésen nem sikerült nyerniük. A vendégek formája egy picit más utat járt be, ők produkáltak ősszel-télen egy 9-1-0-s szériát, majd négy nyeretlen meccs után ismét kezdenek önmagukra találni.

Ez a mérkőzés szinte üvölt a döntetlenért, több ok miatt is. Februárban a kupában mindkétszer remiztek a csapatok, ráadásul a teljes török fordulóban két meccs lett remi (éppen az élen állók találkozója), mindegyik másik összecsapáson a hazai együttes nyert. Klasszikusan az a helyzet, amikor mindkét csapaton nagyot segíteni a győzelem, de olyan nagyon egy döntetlen sem keserítené el őket. Érdemes lehet tehát a remit megkockáztatni 3.50-ért, míg a góloknál nem csoda, hogy elég jól fizet az under, hiszen mindkét csapat meccsein a gólátlag 3,0 körül van.

{"headTitle":"Antalyaspor-Sivasspor","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-16 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"3.0 gól alatt","odds":"1.63","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3116506] 2020-03-16 18:00:00 Antalyaspor - Sivassporx;