Török foci

Ezt a tippet nem lehet otthagyni vasárnap!?

  • Tomihmv

Rangadót rendeznek a török bajnokságban, hiszen a két élen álló csapat, vagyis a Trabzonspor és a Basaksehir találkozik.

Bombaformában utazik a Basaksehir Trabzonba. - Fotó: twitter.com/ibfk2014

Noha vasárnap lesz egy Galatasaray-Besiktas mérkőzés is a Török Szuperligában, az a meccs eltörpül a Trabonzspor-Basaksehir találkozóhoz képest, már, ami a tétet illeti. A Medical Park Stadionban ugyanis a liga első és második helyezettje csap össze, mindkét fél ráadásul 52 ponttal áll és a hazaiak mindössze azért vezetnek, mert néggyel jobb a gólarányuk.

A Trabzonspor parádés formában várja a találkozót, hiszen január 23-a óta nem kapott ki tétmérkőzésen, ami azt jelenti, hogy kereken tíz (!) összecsapás óta veretlen. Igaz, a bajnokságban az utolsó négy ütközetéből csak kettőt nyert meg, a Gaziantep és a Besiktas otthonában mindössze döntetlenre volt jó.

[3116504] 2020-03-15 14:00:00 Trabzonspor - Istanbul Basaksehirx; 

Ami a vendégeket illeti, a Basaksehir ugyan még "csak" öt tétmérkőzés óta veretlen, de ezen intervallumban valamennyi meccsét megnyerte. Köztük van például a Sporting elleni bravúros Európa Liga fordítás (idegenben 3-1-re kapott ki a csapat, amit otthon ledolgozott, majd a hosszabbításban kiharcolta a továbbjutást), de említhetnénk még a csütörtöki, Köbenhavn elleni 1-0-s diadalt, szintén az EL-ből.

A török ligában egyébként zsinórban négyszer nyert az isztambuli alakulat, köztük pont azon csapatokat tudta legyőzni (Gaziantep, Besiktas), amelyek ellen a Trabonzspornak nem sikerült nyernie.

Papíron két egyforma képességű csapat küzd meg egymással, ahol a hazai pálya döntő faktor lehetne, főleg úgy, hogy a Basaksehirt mindenki utálja (nincs múltja, mindössze 1990 óta létezik, illetve gyakorlatilag Erdogan csapata) Törökországban, így igen nehéz a csapatnak idegenben játszania.

Ugyanakkor a koronavírus miatt zárt kapuk mögött rendezik a találkozót, így oda ez az előny, ezért pedig egyből más a leányzó fekvése. Így egyértelmű, hogy a jóval rutinosabb vendégekben van az érték, avagy érdemes lehet rájuk fogadni. A Basaksehir +0,25-ös hendikep is már 1.85-szörös oddson fogadható az irodákban, ami már döntetlennél is fizet, ezt pedig vétek lenne parlagon hagyni.

Ti mit vártok a mérkőzéstől?