Nemzetközi foci

Törökországban találjuk meg a hétvége legjobb tippjét?

A dúsgazdag, szenzációsan erősítő éllovas isztambuli együttes simán hozhatja soros bajnokiját.

Nem akármilyen keret jött össze a trónkövetelő Istanbul Buyuksehir együttesénél, az eddig is meglévő gigasztárok mellé a gárda szerződtette Arda Turant és Gael Clichyt is. Az újaknak jól is sikerült a bemutatkozás, az első helyre fellépő csapat már a szünetben 5-0-ra vezetett és végül ennyire is tudott nyerni a Karabükspor ellen. Most viszont mégis igen zsíros oddson pakolhatjuk őket egy másik kiesőjelölt ellen.

Az elmúlt évek tulajdonosi változásának és szponzorációs szerződéseinek hatására török szinten hihetetlenül erős keret gyűlt össze az isztambuli gárdánál. Ugyan keretük csak a negyedik legértékesebb a ligában, olyan sztárjátékosok színesítik Abdullah Avci csapatát, mint Volkan Babacan, Edin Visca,  Eljero Elia, Riad Bajic, Emmanuel Adebayor és a már említett Clichy-Turan kettős.

Fotó: Fanatik

Az Európa Liga-továbbjutásról épphogy lecsúszó Buyuksehir kitűnően muzsikál hetek óta, október 1-je óta 13 bajnokiból csupán 3-szor nem sikerült nyerniük, de például ötöt lőttek a Galatasaraynak és az utolsó négy bajnokijukon 14-szer is a hálóba találtak.

Ezzel szemben a Konyaspor a kiesés ellen küzd, bajnokin december 11-e óta nem sikerült nyerniük, igaz, hazai pályán többnyire képesek döntetlenre hozni mérkőzéseiket. A csapatnak elsősorban a gólszerzéssel gyűlik meg a baja, amelyet Samuel Eto'o oldhat majd meg hosszútávon, ám közel sem biztos, hogy a kameruni bevetésre kerül már az első alkalommal, hiszen december eleje óta alig volt pályán és valószínűleg nincs még csúcsformában.

Istanbul Buyuksehir#tur-istanbul_buyuksehir#5

Ha a két csapat közelmúltbeli meccseit nézzük, azt láthatjuk, hogy a Konyaspor 2007 októbere, vagyis 14 tétmeccs óta nem tudta legyőzni mostani ellenfelét, hat döntetlen mellett az isztambuliak nyolcszor is nyerni tudtak, ráadásul márciusban igen simán, 3-0-ra.

Összességében valószínűsíthető, hogy a felturbózott, ihletett formában játszó  Adebayorék nem szenvednek vereséget idegenben, sőt. A bátrabb fogadók megduplázhatják pénzüket a    -nál, ha behúzzák a "V"-t, míg az óvatosabb duhajoknak 1.49-ért a DNB-t vagy 1.77-ért a -0.25-ös fogadási opciót ajánljuk a vendégekre.

[2562785] 2018-02-04 14:00:00 Konyaspor - Istanbul Buyuksehirx;
240219