Bulvár

Mi ér többet, 18 focista vagy 10 kecske?

  • varin

Úgy tűnik, a válasz egyértelmű, legalábbis a focisták aligha adtak tejet és húst. Vicces történet Törökországból.

Augusztusi történet ugyan, de még most is mosolyt csal az arcunkra az, ami egy török tartományi csapatnál esett meg. Kenan Büyükleblebi, a Gülspor klub elnöke ugyanis meglepő döntést hozott: szponzorok és befektetők híján 18 fiatal játékosát 15 ezer török lírára cserélte, amelyből 10 kecskét vett.

Fotó: Microsoft

Az első hallásra igencsak furcsa transzfer valójában kifizetődő lépés volt, hiszen a kecskékből a klub éves szinten 4-5 ezer líra extra bevételt tud realizálni, az állatok teje és húsa utáni értékesítésből. Büyükleblebi kapva kapott az alkalmon és már azon dolgozik, hogy egy 140 kecskéből álló telepet építtet magának.

"Ezzel állandó jövedelmünk van, amely eddig nem volt, hiszen senki sem támogatta a klubot. Úgy vélem, a kecskék nevelése egy profitábilis folyamat, a befolyó összeget pedig természetesen az utánpótlásunk fejlesztésére fordítjuk" - mondta az elnök.

Ha megvalósul a vezér terve, akkor hat év múltán körülbelül 140 kecskéjük lesz, vagyis minden alkalmazottra jut majd egy párosujjú patás, hiszen Törökország egyik legrégebbi klubjának, a Gülspornak jelenleg mintegy 150 tagja van.

Egyszerre vicces és szomorú történet, mindenesetre várjuk felhasználóink kommentjeit, hogy mit adnának mondjuk a Puskás Akadémia keretéért.