Török foci

Papírforma tippünk van a Török Kupa döntőjére

A Fenerbahce hihetetlen formában van az utóbbi hetekben és sorra nyeri meccseit, ráadásul a rutin is őt segíti.

Parázs meccs várható, de nem várunk meglepetést. fotó: Anadolu Agency

Csütörtök este 19:30-kor a diyarbakiri Diyarbakir Yeni Stadyumuban rendezik a Török Kupa döntőjét, amelyen a hatszoros bajnok Fenerbahce nagy meglepetésre az Akhisarspor csapatát fogadja.

A bukik által eléggé leírt Akhisar történetének első Török Kupa győzelmére készül és nem akárhogyan jutott el odáig. Már a legjobb tizenhat között is rezgett a léc amikor a másodosztályú Boluspor ellen 2-1-re bukták az odavágót, azonban otthon kínkeservesen 1-0-ra múlták felül játékerőben jóval gyengébb ellenfelüket és idegenben lőtt góljuknak köszönhetően továbbjutottak. 

1x2    
Akhisar Döntetlen Fenerbahce
5.50 3.65 1.50

Ennél már csak a Galatasaray elleni elődöntő volt számukra melegebb, mivel hazai közönségük előtt 2-1-re maradtak alul, hogy aztán csodával határos módon az isztambuli Türk-Telekom Arena legendásan hangos publikuma előtt 2-0-val búcsúztassák a bordó-sárgákat. 

Vajon képesek lesznek egy újabb világraszóló meglepetést aratni a fináléban is? Nos, a forma nemigazán ezt vetíti előre, hiszen a zöld-fehér csapat a legutóbbi 10 meccsén mindössze két győzelmet jegyez és ötször vérzett el. Okan Buruk fiain a Super Ligben azóta egy laza 3-0-val bosszút állt a Galata is. Intő jel lehet azonban a döntőbeli ellenfelüknek, hogy a ligában kétszer is megégtek a kiesés ellen menekülő csapat ellen.

[2744808] 2018-05-10 19:30:00 Akhisar Belediye Genclik Ve Spor - Fenerbahcex

Nos, ezt a tényt leszámítva szinten minden a Fenerbachce mellett szól. A Sárga Kanárik

az utóbbi hat tétmeccsüket 16-4-es gólaránnyal egyaránt megnyerték és két fordulóval a bajnokság vége előtt még a bajnoki címre is esélyesek.

Az elődöntőben a bajnoki címvédő és most is vezető ősi rivális Besiktast páholták el 3-0-ra. 

Fenerbahce#tur-fenerbahce#5

A bajnoki statokat böngészve kitűnik, hogy a Fener átlagosan négyszer több kapura lövéssel próbálkozik meccsenként és összesen 28-cal több gólt termelt a 32 forduló alatt, mint az Akhisarspor. Továbbá valószínűleg azzal sem árulunk el újat azzal sem, hogy a kerete is jóval erősebb az isztambuliaknak. Mindezek tudatában az 1.50-es szorzó pont azon a határon fekszik, hogy még van benne érték, így a kupadöntőn Aykut Kocaman fiaira tesszük le voksunkat.

  • Tipp - 1X2 Fenerbahce @1.50    
[2744808] 2018-05-10 19:30:00 Akhisar Belediye Genclik Ve Spor - Fenerbahcex;