FA Kupa

Ki tud babrálni Rooney a Manchester Uniteddel?

  • Tomihmv

Csütörtökön a Derby-Manchester United összecsapással zárul az FA Kupa nyolcaddöntője.

Alapvetően nem mondana sokat egy Derby-Manchester United kupacsata, de így, hogy januárban Wayne Rooney a Kosokhoz tért haza a tengerentúli kalandja után, kijelenthető, hogy igazán pikáns csatával zárul az FA Kupa nyolcaddöntője.

A korábbi manchesteri legenda az év elején csatlakozott a Derbyhez és azóta mind a 14 tétmeccsen pályára lépett, egy kivételével végig is játszotta az összeset. Gólt, igaz, csak négyet szerzett, de a legutóbbi, Fulham elleni találata biztosan emlékezetes marad, hiszen a pályafutása során akkor játszotta 500. (!) angol bajnoki találkozóját.

No, de ne csak Rooneyra koncentráljunk. A Derby jól hangolt a kupameccsre, hiszen egy négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatot zárt le azzal, hogy 3-1-re tudott nyerni a Sheffield Wednesday otthonában szombaton. A csapatnak nincs sok esélye a feljutásra, mázlival ugyan odaérhet az egyik playoff helyre, de a realitás talaján maradva, jövőre ismét a Championshipben futballozhat. Így pedig biztosan ráfeküdnek a kupára a Kosok, főleg úgy, hogy borítékolható, hogy Rooney alaposan felpörgeti társait csütörtök estére.


>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<


Ami a vendégeket illeti, a Manchester United továbbra is jó formának örvend, még úgy is, hogy hétvégén csak 1-1-re volt jó az Everton otthonában. Igaz, azzal a meccsel immáron nyolc tétmérkőzés óta nem szenvedett vereséget, vagyis tényleg igen-igen pozitív előjellel várják a hétközi kupacsatát.

Ugyanakkor Solskjaer gondban lehet az összeállítás során, hiszen hét játékosára - Pogba, Rashford, Grant, James, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Fosu-Mensah - nem számíthat, ráadásul vasárnap városi rangadót vív csapata a City ellen. Ennek köszönhetően pedig borítékolható, hogy a norvég mester a megszokottnál több alapemberét pihenteti majd csütörtökön.

Így pedig bőven lehet keresnivalója a Derbynek, ahonnan csak a Huddlestone, Holmes, Bielik, Hepburn-Murphy négyes hiányzik majd, ráadásul a Kosok parádésan szerepelnek az idei szezonban hazai pályán.

Mindezek tükrében szerint egy kis túlzással minden benne van a mérkőzésben - vagyis egyik kimenetel mellett sem tennénk le voksunkat -, ám így szerintünk a mindkét csapat szerez gólt opció zöldüléséré igen jó esély mutatkozik.

[3267699] 2020-03-05 20:45:00 Derby County - Manchester Unitedx;
{"headTitle":"Derby - Manchester United","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}