Championship

Nem könnyű fogást találni a hétfői fordulózárón

Egy hadseregnyi sérült nehezíti a helyzetet az alsóházi Derby-Charltonon, amelyen nem várunk gólzáport.

Ritka pillanat mostanában az öröm a Derby háza táján. Fotó: Derby Twitter

A topligákban már nem játszanak meccset idén, viszont a világ legerősebb másodosztálya még tartogat egy összecsapást. Érdekes, hogy a Derby-Charltonon a bukik annak ellenére is viszonylag nagy favoritnak hozták ki a hazaiakat, hogy hét bajnoki óta nem sikerült nyerniük.

{"headTitle":"Derby County-Charlton Athletic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Derby","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Charlton","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Ez elég merész húzás az irodáktól, bár a Charlton sincs valami acélos formában. A 18. helyen álló vendégek az idegenben lejátszott összecsapásaik 91 százalékán nem úszták meg kapott gól nélkül, ami aligha túl jó előjel. Ráadásul a Ramsnél jóval hosszabb, 11 meccses nyeretlenségi szériát sikerült összehozniuk, amit végül a Boxing Day-en törtek meg a Bristol Cityn aratott meglepetés sikerrel.

A Charlton 11 idegenbeli bajnokiból csak kétszer tudott diadalmaskodni, viszont 9/11 alkalommal zöldült a 'mindkét csapat betalál' opció.

Minkét mester dolgát jelentősen nehezíti a sok kihagyó. A vendégeknél a legújabb a listán a Chelsea-kölcsön, Conor Gallegher, aki a Bristol ellen robbant le, a Derbynél pedig a kezdő bal bekk, Scott Melone nem bevethető eltiltás miatt.

298232

Phillip Cocu legénysége aligha ismétli meg a tavaly (még Lamparddal) parádésan elért playoff helyet, sőt egyre csak mélyebbre süllyed. Még az sem kizárt, hogy kiesési problémáik is adódnak tavasszal, bár a Boxing Day számukra is pozitívan zárult. Persze nézőpont kérdése, hogy mekkora sikernek lehet értékelni azt, hogy a tök utolsó Wigan ellen kínkeservesen egyenlítettek az utolsó pillanatban, ezzel egy pontot bezsákolva, bár ha azt vesszük, hogy előtte zsinórban hatot buktak az úton, akkor azért erre a minimális dicsőségre is lehet építeni.

Mindenesetre ami tisztán látszik, hogy két, sérültekkel és kihagyókkal tűzdelt, pocsék formában lévő együttes lép majd pályára a Pride Parkban és pont emiatt bízunk abban, hogy az évet nem egy unalmas meccsel akarják zárni a felek. A Charlton az utóbbi 7/8 idegenbeli meccsén kettőt is kapott, viszont ahogy írtuk, válaszolniuk elég szép arányban sikerült. A Derby inkább underes összecsapásokat hozott otthon és csak kétszer kapott ki, ezek alapján 1-1 közeli eredmény tűnik reálisnak, tehát a gólváltásra kiszabott szorzó egészen játszhatónak tűnik.

{"headTitle":"Derby County-Charlton Athletic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3066133] 2019-12-30 20:45:00 Derby County - Charlton Athleticx;