Angol foci

Még 90 percet biztosan nem bírnak ki a Kosok!

Hátrányból indul a Fulham a Derby County ellen, de az első mérkőzés után így is bizakodhatnak.

Fotó: Daily Mail

Hiába a 3-13-as kapura lövési arány, hiába a 2-8-as szögletarány, hiába a 26-74-es labdabirtoklási százalék, a Derby County hősies védekezéssel meg tudta nyerni a Fulham elleni playoff-elődöntő első találkozóját. Londonban azonban még ennyire sem lesz könnyű dolga a Kosoknak, amely gárda ezúttal is vélhetően a betonvédelmére alapoz majd.

   
Fulham Döntetlen Derby County
1.63 3.55 4.95

Rowett mesternek ugyanis nagyon bejött a 3-4-2-1-es felállás, január óta a County az egyetlen csapat, amely gól nélkül tartotta a Fulham szenzációs támadósorát. Akkor ez a Southamptonnak sikerült, míg ha a bajnoki találkozókat nézzük, egészen december 16-áig kell visszamennünk, amikor Sessegnonék a Stadium of Lightban maradtak lőtt gól nélkül. Ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy a Craven Cottage-en mikor mondtak csődöt a londoniak, az október 31-ei dátum a nyerő a naptárban.

Az első mérkőzés összefoglalója

"A futball sajnos nem érdem kérdése, de egy kicsivel több szerencsével remek eredményt érhettünk volna el péntek este. Végig domináltunk, erősek voltunk mentálisan és fizikálisan is, de a gól elmaradt. A csapat követte az utasításaimat és elég gólhelyzetet sikerült kialakítanunk. Nem vagyunk frusztráltak és hiszünk abban, hogy eljuthatunk a Wembley-ig" - nyilatkozta Jokanovic mester.

A Fulham továbbjutására 2-szeres, a Derbyére 1.75-szörös oddson fogadhatunk.

A hazaiaknál tehát eredménnyel, míg a vendégeknél a játék képével lehettek elégedettek, így vélhetően a visszavágóra is ugyanazok a csapatok futnak majd ki, személyi változás nem várható. Rowett azonban kiemelten felhívta a figyelmet, hogy a jelenleginél is szorosabb védekezésre van szükségük, túl sok lövést engedtek ugyanis a Fulhamnek, egy közülük pedig a kapufán csattant.

[2757363] 2018-05-14 20:45:00 Fulham - Derby Countyx;10

Habár a párharc előtt egyértelműen a Fulham magabiztos sikerét várhattuk, nagyon nehéz dolga lesz Gera Zoltán egykori csapatának, ha tovább akar jutni. A Derby ugyanis idegenben a legkevesebb vereséget (5) számlálja, ráadásul 23 meccsen mindössze 26 gólt kaptak.

Véleményünk szerint nem lesz itt sem gólgála, a County 1-0-ig a saját, jól megszokott kontrajátékát játssza majd és valószínűleg a Fulham sem esik majd neki őrült módjára ellenfelének. A legvalószínűbb forgatókönyv nálunk a hosszabbítás, amelyre 6.50-szeres oddson fogadhatunk a    -nál.

[2757363] 2018-05-14 20:45:00 Fulham - Derby Countyx;