Angol foci

Másodosztályú "derbyvel" tér vissza a topfoci Angliába

  • varin

Felsőházi rangadó helyett középcsapatok meccse lesz a Derby-Cardiff.

A keretek összértéke alapján két top10-es másodosztályú angol csapat vezeti fel a hétvégét a Championshipben, ám a tabellára pillantva egyelőre szó sincs arról, hogy akár a Derby County, akár a Cardiff City ostromolná a Premier League-et. A borzalmas formában lévő csapatok meccsén nem egyszerű megjósolni a végeredményt, ám a bukik szerint a tavaly még PL-ben vitézkedő walesiek jó eséllyel pontot csennek a Pride Parkból.

{"headTitle":"Derby County-Cardiff City","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Derby County","odds":"2.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cardiff City","odds":"2.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Hat játéknap után a két csapat a 12 meccsből összesen 3-at tudott megnyerni, ami sehogyan sem fest jól, különösen ha megfűszerezzük ezt a negatív gólkülönbségekkel. A hazaiak hat meccsen hat gólt szereztek, míg a City is csak  hetet, így bizonyosan kijelenthető, nagyon jól jött mindkét oldalon a válogatott szünet. Mindemellett mindkét fél egy laza 0-3-mal esett ki a Ligakupából, a Countyt a Nottingham, a Cardiffot otthon a Luton búcsúztatta.

Ilyen előjelek mellett tehát létkérdés lenne egy önbizalomnövelő siker a csapatoknál, ám hiányzók mindkét oldalon lesznek. Phillip Cocu csapatában a védelemből szezon kezdete óta többen hiányoznak, és bizony az utóbbi öt meccsen beszedett 11 gól meg mis mutatja, mekkora gondok vannak a hátsó sorban. Jó hír lehet viszont, hogy a liverpooli nevelés, André Wisdom lassan bevethető állapotban lesz, azonban még így is négy bekk sérült a keretből. A vendégeknél Danny Ward még nem játszhatott idén, Marlon Pack viszont hiányozhat a középpályáról.

De akkor mégis kikben bízhatnak a csapatok?

A Derbynél leginkább Martyn Waghornban, aki már 3 gólnál jár és remek formában kezdte az évet, míg a Cardiffnál egyelőre megoszlanak a gólok, hiszen öt játékosnak is van már legalább egy találata. Illetve amolyan "muszájérv" lehet mindkét oldalon, hogy amúgy remek játékosok alkotják a kezdőket, elég ha az említett Waghornra, Lawrence-re gondolunk, vagy odaát Mendez-Laingra, Rallsra és Bacunára.

Fotó: Archív

"Volt egy kis szünetünk, amelyet arra használtunk ki, hogy elbeszélgessünk a játékosokkal arról, hogyan tudnak vajon fejlődni. Nagyon hasznos volt, úgy hiszem mind a szakmai rész, mind pedig a pihenő a javunkra válik majd, mindenki frissen, ambiciózusan, pozitívan jelentkezett edzésre hétfőn.

Az eredményeinkkel viszont nem lehetünk elégedettek, nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna. Viszont most már magunkhoz kell térni, mert nehéz meccseink jönnek, előbb a Cardiff, majd a Leeds és a Birmingham ellen" - mondta Cocu.

Első ránézésre nem tűnik olyan bonyolultnak a tipp erre a mérkőzésre. Adott két gyengén teljesítő védelem és a támadó potenciál is megvan a csapatokban. Ráadásul egy viszonylag gólgazdag párharcról van szó, az utóbbi tíz évben például egyszer fordult csak elő, hogy ne essen legalább két gól. Mindezek szellemében mi egy kicsit biztonságosabb, de azért elég jól csengő ázsiai határral próbálkozunk.

{"headTitle":"Derby County-Cardiff","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,25 gól felett","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3065918] 2019-09-13 20:45:00 Derby County - Cardiff Cityx;