Angol foci

Már az első fordulóban kontrázzuk a Terriereket

  • varin

Nagy kérdés, hogy vajon a PL-ből simán kieső vagy az oda egy meccs híján feljutó csapat az erősebb.

Nem lehet különösképpen azzal vádolni a Championship első fordulóját, hogy tobzódtak volna a papírforma eredmények - persze ebben a ligában talán éppen ez a sablonos forgatókönyv. A 11 lejátszott mérkőzésből a favorit csupán hármat tudott megnyerni, akadt viszont ugyanennyi 4 feletti szorzó is. Az első játéknapot egy igazi rangadó zárja le, a Huddersfield a Derby Countyt fogadja.

{"headTitle":"Huddersfield-Derby County","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Huddersfield","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Derby County","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Terrierek a kiesés dacára nem alakultak át olyan nagyon, sőt ha lehet mondani, inkább erősödtek, mintsem gyengültek. Ugyan legnagyobb értéküket, Philip Billinget elvitte a Bournemouth, hoztak is játékosokat, például 12,5 millió euróért végleg megszerezték Isaac Mbenzát a jobb szélre. Emellett a kapuba szerződtették a Liverpool tehetségét, a lengyel Kamil Grabarát is, illetve több tehetséges fiatalt is felhoztak az első keretbe.

Ugyan a második Premier League-idény igencsak kínosra sikeredett, a 16 gyűjtött pont nagyon rosszul néz ki, de valljuk be, a Huddersfield ezzel a kerettel nem PL-szintű csapat és olyan nagyon a feljutásra sem esélyesek most.

Az edzőváltáson átesett Derby County esetében már inkább lehet mondani, hogy feljutásra esélyesek. Frank Lampardot egy másik legendás középpályás, Phillip Cocu követte a kispadon, akivel az a bizonyos utolsó lépcsőfok is meglehet a Kosoknak, ahol tavaly hasra estek. A keret magja itt is együtt maradt, a rengeteg sérült viszont nem könnyíti meg a 48 éves szakvezető dolgát.

Fotó: Sky Sports

Amíg ugyanis a Townnál a legjobb kerettel várják a 90 percet, addig a vendégeknél akadnak olyan hiáynzók, mint a tavaly 12 gólig jutó Jack Marriott vagy a középpálya egyik stabil pontja, Duane Holmes.

Fogadási szempontból nem egyszerű mérkőzés, a PL-ből nagyon simán kihulló Huddersfield sötét ló, míg a Derby inkább idegenben vitézkedett tavaly, ráadásul most új szakmai stábbal, de kétségtelenül erős kerettel vágnak neki a Championshipnek. A felkészülési időszak inkább a hazaiaknak sikerült jól, hiszen veretlenek maradtak, míg a Derby vegyes eredményeket ért el.

Mindezek tükrében mi az x2 felé hajlunk jobban, véleményünk szerint a bukik túlértékelik azt, hogy a Huddersfield az előző évben még a legjobbak között futballozott, így a hiányzók ellenére is inkább x2-t mondunk.

{"headTitle":"Huddersfield-Derby County","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Derby County +0.5","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3065854] 2019-08-05 20:45:00 Huddersfield Town - Derby Countyx;