Angol foci

Ha valahol bevállalhatjuk a nagy oddsot, az ez a meccs!

Ha a walesi gárda fel akar jutni a Premier League-be, ezen a meccsen kötelező a három pont.

Kulcsmérkőzésre kerül sor a Championship 44. fordulójában kedden este, a feljutásra törő Cardiff City a Derby Countyhoz látogat. Mindkét csapatnak élet-halál kérdés a győzelem, így igencsak izgalmas, feszült mérkőzésre van kilátás. Ha pedig egy ilyen patinás mérkőzésre még tippelni is tudunk jó oddsért, akkor végképp érdemes megtekinteni.

   
Derby County Döntetlen Cardiff City
2.70 3.10 2.45

Sokáig úgy tűnt, hogy a Derby akár egyenes ágon is feljuthat a Premier League-be, de az utóbbi hetekben gyalázatosan teljesítenek Gary Rowett fiai. A Kosoknál nem csak az utolsó 13 meccsen aratott 2 győzelem nevezhető gyengének, de a vereségek milyensége is. Sikerült például négyet kapniuk a biztos kieső Sunderlandtől, de a szintén jó eséllyel búcsúzó Burton is berámolt nekik egy hármast. A hármas vereségszéria közben már alaposan megkezdődött a matek, hiszen 68 ponttal nem állnak rájátszást érő helyen, márpedig a Cardiff és a Villa személyében két olyan csapattal találkoznak még, amelyeknek kell a pont, míg a bajnokságot a Barnsley ellen zárják, amelynek ekkor szintén élet-halál kérdés lesz a pontszerzés.

Fotó: Cardiff City

Rowett mesternek akadnak fontosabb hiányzói, Sam Winnall (21/7) és George Thorne (22/2) sem bevethetőek, utóbbi pedig problémát jelenthet a County amúgy is hézagos védelmi struktúrájában.

Noha a Cardiff előnye egy pont a Fulhammel szemben és eggyel kevesebb meccset is játszott, távolról sem érezheti magukat biztonságban. A walesiek ugyanis a Derby után ahhoz a Hullhoz látogatnak, amely bár tét nélkül lép pályára, de utolsó öt meccsén 16 gólt is szerzett, ötöt lőve például a Bristol City vendégeként. Egy keddi sikerrel a City előnye négy pont lenne a londoniakkal szemben, ami óriási fór lehet, hiszen az utolsó körben a tét nélkül játszó Reading érkezik a cardiffi arénába, ami papírforma szerint problémamentes küldetés lehet.

Az vitán felül áll, hogy mindkét csapat számára nagyon fontos a siker, a döntetlen mindkét gárdát bajba sodorhatja - bár az eredménytől függetlenül a Cardiff sorsa a saját kezében maradna.

Derby County#england-derby_county#5
Cardiff City#wales-cardiff_city#5

Ősszel a csapatok 0-0-t játszottak Walesben, tavaly viszont oda-vissza a vendégek tudták nyerni, amely szerintünk ezúttal is a papírforma forgatókönyv. A hírek szerint több fáradt játékos is akad a hazaiaknál, emiatt Rowett mester nem csak a kezdőt illetően bizonytalan, de egyelőre a formáció sem biztos, amellyel a County pályára lép.

A Kosok gyatra formája nálunk egyértelműen a vendégek sikerére enged következtetni, amelyre 2.60-as átlagoddson fogadhatunk a külföldi bukiknál. Ha viszont szeretnénk kicsit biztosítani a tippen és nem veszíteni döntetlen esetén sem, a 0-s hendikepre kínált 1.85-1.90-es szorzó szintén korrekt befektetésnek tűnik.

hatharom.com
Cardiff City +0
Odds: 1.89
[2529635] 2018-04-24 20:45:00 Derby County - Cardiff Cityx;
238651