Afrikai Nemzetek Kupája

Sima győzelemmel kezdhetnek a Szelídíthetetlen Oroszlánok

  • varin

Bissau-Guinea mindössze másodszor van jelen az Afrika Kupán. Az első győzelem csodával határos lenne.

Ismét egy csoportba került egymással Kamerun és Bissau-Guinea, két évvel ezelőtt viszont nem született meglepetés, a favorit 2-1-re tudott nyerni. Akkor a Djurtus becenévre hallgató kiscsapat Gabon ellen tudott ikszelni, amely a házigazda kiesését és Guinea első Afrika Kupa-pontját jelentette. Ghána és Kamerun mellett idén talán a harmadik hely is összejöhet Zezinhóéknak, ami már legalább számolgatásra adhatna okot.

{"headTitle":"Kamerun-Bissau-Guinea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-25 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kamerun","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Bissau-Guinea","odds":"7.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Habár Bissau-Guinea neve nem csenghet túl ismerősen, miként világbajnokságon sem jártak még soha, olyan nagyon nem kell őket lebecsülni. A keret nagy része a portugál első ligában edződik, de ad játékost például a Fulham, a Nottingham Forest és az Ajaccio is. A Transfermarkt alapján legtöbbre taksált játékosuk nem kevesebb, mint 6 millió eurót ér, ő az említett Forestben lévő Pelé. A csapat formája viszont finoman szólva is botrányos, hiszen szinte napra pontosan három évvel ezelőtt tudtak zsinórban három találkozót megnyerni, azóta a mérlegük 2-4-10.

A felkészülési időszak sem sikerült jól, olyan, Afrika Kupára ki sem jutó csapatok is kibabráltak az együttessel, mint például Burkina Faso vagy Mozambik. A kispadon viszont egy igazi legenda ül, Baciro Candé ugyanis egy megszakítással már 14. éve irányítja a Djurtus csapatát.

Kamerun esetében viszont nem kell a Wikipedia legmélyebb bugyraiban járnunk, hiszen a Szelídíthetetlen Oroszlánok egyike a kontinens legerősebb csapatainak. A torna címvédőjeként favoritként lehet rájuk tekinteni, a szakvezető, Clarence Seedorf nevét pedig aligha kell bárkinek lebetűzni.

Sérülés miatt ugyan kimaradt a keretből a házi gólkirály, Vincent Aboubakar, de ismert futballistákat így is szép számmal találunk. Hogy mást ne mondjunk, Onana személyében egy BL-elődöntős kapus védi a kameruniak hálóját, de a támadóknál Choupo-Moting vagy N'jie neve is ismerős lehet.

Choupo-Motingnak a PSG-ben nem ment idén - Fotó: Kick442

A forma viszont nem az igazi, Seedorffal a csapat mérlege egy igencsak közepes 3-3-3, amin valamelyest talán javít, hogy idén még veretlenek.

Ahogyan a torna korábbi meccsein, úgy ezúttal sem kell gólfesztivált remélni. A kiscsapat biztosan betonvédekezéssel és egy-egy elszórt kontrával operál majd, míg Kamerunnak finoman szólva sem a 4-5 gólos meccsek az erősségei.

Kamerun az utóbbi 3,5 évben csupán kétszer lőtt három gólt, azt is Kuvait, illetve a Comore-szigetek ellen.

Mindezek szellemében mi maradnánk a szokásos 1-0, 2-0 körüli tippünknél, amibe még az is belefér, hogy megismételjék a két évvel ezelőtti találkozó végeredményét.

{"headTitle":"Kamerun-Bissau-Guinea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-25 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadásépítő: Kamerun + 3.5 gól alatt","odds":"1.89","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3023273] 2019-06-25 19:00:00 Cameroon - Guinea-Bissaux;