Afrikai Nemzetek Kupája

Bajba kerülhet a torna egyik nagy esélyese

  • varin

Ha Ghána veszít és Benin nyer, igen komoly problémába kerülnek a Fekete Csillagok.

2008 óta mind a hat Afrika Kupán elődöntőbe jutott Ghána, de két ezüstérem mellett csupán egy bronzot szereztek. Ha azt túlzás is lenne állítani, hogy Gyanék komoly problémában vannak most a továbbjutással is, mindenesetre egy Kamerun elleni fiaskó összekuszálhatja a dolgokat.

{"headTitle":"Kamerun-Ghána","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-29 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kamerun","odds":"2.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ghána","odds":"2.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Benin ellen ugyanis nem jött össze a győzelem, amelynek elsősorban egy 55. perces kiállítás volt az oka, amiért emberhátrányban játszottak majdnem egy félidőt James Appiah fiai. Ghána most azzal a Kamerunnal találkozik, amely pocsékul játszott ugyan Bissau-Guinea ellen, de a győzelmet csak bezsebelték valahogy. Hogy mennyire nehéz megtippelni a végeredményt, arról elég jól tanúskodik a szinte tökéletesen megegyező három szorzó.

Az viszont biztosnak látszik, hogy Ghánának nem lenne igazán jó a döntetlen, hiszen ebben az esetben Kamerun és Benin (ha nyer) is 4-4 ponttal állhatna és Ghána győzelmi kényszerbe kerülne. 4-5 ponttal persze szinte biztosan továbbjutnának a csoportharmadikok között, de ha esetleg Bissau-Guinea legyőzése sem jönne össze, akkor a három döntetlen már akár kiesést is érhetne.

Azért aggodalomra nincs igazán okuk a ghánai fanatikusoknak, hiszen a csapatuk piszkosul erős.

Hogy mást ne mondjunk, ki tudnak állítani egy Atlético-Inter-Newcastle-Fenerbahce középpályát is, megfűszerezve Asamoah Gyannal és Jordan Ayew-val.

A Benin elleni botlás persze nem volt minden előjel nélkül, a júniusi két barátságos meccsen (Namíbia és Dél-Afrika) gólt szereztek Appiah fiai. Hiányzókkal is számolhat a mester, Thomas Agyepong sérült, John Boye eltiltott, André Ayew pedig kisebb sérülést szedett össze.

Kamerunnál merőben más a helyzet, jó formában érkeztek a tornára és nyertek is az első körben, még ha nem is csodálatos játékkal. Masszív, jó csapat benyomását keltik, kevesebb igazán nagy sztárral, mint a többi afrikai "nagyágyú".

Akadnak mindkét oldalon jó támadók, ráadásul Ghánának illene gólt is szereznie, így az over nem rossz forgatókönyv erre a találkozóra ilyen oddsért. 2017-ben találkoztak utoljára, akkor Kamerun 2-0-ra nyert, ez az eredmény pedig most is elég lenne egy jó kis félnyertesre.

{"headTitle":"Kamerun-Ghána","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-29 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1,75 gól felett","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3023275] 2019-06-29 19:00:00 Cameroon - Ghánax;