Konföderációs Kupa

Német bombagól és chilei botlás után kialakult az elődöntő

Németország gyenge első félidő után végül simán verte Kamerunt, míg Chile döntetlent játszott Ausztráliával a Konföderációs Kupán.

A csoportkör utolsó játéknapja előtt azt már tudni lehetett, hogy az A csoportban Portugália végzett az élen, Cristiano Ronaldóék mellett pedig Mexikó ment tovább. A B csoportban Chile és Németország 4-4, Kamerun és Ausztrália 1-1 ponttal várta az utolsó fordulót.

A Németország-Kamerun meccsen az első félidőről nem nagyon lehet jót írni, a második viszont egyből góllal indult, Draxler egy sarkazós passzal tette le a labdát a hoffenheimi Demirbaynak, aki gyönyörű gólt lőtt a bal felsőbe, ez volt az első meccse és egyből betalált a Nationalelfben, el kell ismerni, megadta a módját.

A második félidő közepén jött a már-már szokásosnak mondható videobírós káosz, a kolumbiai játékvezető a monitor előtt ülő kollégákkal egyeztetve előbb Sianinak mutatta fel a piros lapot, aztán megtalálta a bűnöst, Mabouka volt, aki letalpalta Emre Cant, de azért ez nem mindig ér kiállítást. 

A németek két perc alatt kihasználták az emberelőnyt, Gulácsi Péter csapattársa, a Bundesligában 21 gólt szerző Werner a válogatottban is bemutatkozott egy fejessel.

A két német gólszerző, Werner és Demirbay

Kamerunnak a szépítés még összejött, igaz, ehhez az is kellett, hogy Ter Stegen bénázzon Aboubakar megcsúsztatott labdájánál, de Werner három perccel később visszaállította a kétgólos különbséget.

A német csapat 13 találkozó óta veretlen, Joachim Löw szövetségi kapitány pedig 150. találkozóján a 100. sikerét aratta.

A csoport másik meccsén meglepetésre az ausztrálok szereztek vezetést, Claudio Bravo rossz kirúgásával indult minden, aztán több próbálkozás is lepattant a blokkoló védőkről, végül az üresen maradt Troisi emelt elegánsan a kapus fölött a hálóba.

Az ausztrálok egy kétgólos győzelemmel elődöntőbe juthattak volna, de az csak álom maradt, mert a csereként beállt Martin Rodríguez első válogatottbeli góljával Chile megérdemelten egyenlített. Az 1-1 azt jelenti, hogy Vidalék a portugálokkal, míg a németek Mexikóval meccselnek a döntőért.

1x2    
Németország Döntetlen Mexikó
1.95 3.30 3.35