Afrika Kupa

A Szelidíthetetlen oroszlánok vagy a Fáraók ülnek Afrika trónjára?

Megismétlődik a 2008-as döntő, Kamerun és Egyiptom Gabonban száll harcba az aranyéremért.

Vasárnap este kerül sor az Afrika Kupa döntőjére, a fináléban két veretlen gárda, Kamerun és Egyiptom csap össze, míg a bronzérmet Burkina Faso szerezte meg Ghánával szemben. Lássuk, mi várható a Libreville-ben rendezendő fináléban.

Egyértelműen Kamerun döntőbeli szereplése nagyobb meglepetés, hiszen az egyenes kieséses szakaszban két meglepetést is tudtak szerezni Szenegál és Ghána kiverésével, míg Egyiptomtól egyedül Marokkó kiütése számít bravúrnak.

   
  1 x 2
Egyiptom-Kamerun 2.70 2.65 2.80

Hogy nem fogunk túlságosan látványos meccset látni, arra garancia lehet Egyiptom játékstílusa. A Fáraók a védekező futballt preferálták eddig a tornán és kontrákra építettek, amely főleg Mohammed Szalah remek játékának köszönhetően igencsak hatékony volt. Nem is csoda, hogy Egyiptom öt meccsén eddig összesen csak öt találat esett. Kamerun futballja lényegesen offenzívebb, ők az erős középpályájukra építve igyekeznek feltörni az ellenfelüket.

Mindkét edző alaposan felkészítette csapatát, Hector Cuper elmondta, tudja, hogyan verhetik meg Kamerunt és ezt a játékosokkal is megértette, míg Henri Broos elsősorban az egyiptomi kontrákra hívta fel játékosai figyelmét.

[2399028] 2017-02-05 20:00:00 Egyiptom - Kamerunx;5

A statisztikák alapján sima egyiptomi siker várható, hiszen az utolsó hét meccsen Egyiptom egyszer sem kapott ki, míg 2008-ban nem csak a csoportkörben, de a döntőben is a Fáraók diadalmaskodtak, ahogyan a 2010-es elődöntőben is az észak-afrikaiak örülhettek.

Ugyanakkor Gabonban Kamerun szinte hazai pályán játszhat, a lelátón hatalmas többségben lesznek azok, akik Broos csapatának szurkolnak.

Idén kifizetődő volt az underre fogadni a két csapat meccsein, hiszen mindössze egyetlen egy over virít a két gárdától az eredménysorban a tíz meccs alatt. Ráadásul ha az Afrika Kupa fináléit vizsgáljuk, összesen három gólt találunk a legutóbbi hat döntőben. Két ízben éppen Egyiptom nyert egyébként 1-0-ra.

Vérmérsékletünktől függően tehát fogadhatunk az under 1.5-re és az under 2.5-re, de mi most a bátrabb megoldást választjuk és nagyon nem fogunk meglepődni, ha végül csak a tizenegyesek adnak választ a nagy kérdésre.

hatharom.com
1.5 gól alatt
@1.95
[2399028] 2017-02-05 20:00:00 Egyiptom - Kamerunx;