Konföderációs Kupa

Tét nincs, de gólok azért lehetnek

Kamerun és Ausztrália továbbjutási esélyei egyenlők a nullával, ettől még élvezetes mérkőzésre számíthatunk.

Fotó: Twitter

Noha a címben úgy fogalmaztunk, hogy a Kamerun-Ausztrália derbinek nincs már tétje a Konföderációs Kupán, ez nem fedi teljesen a valóságot, hiszen matematikai esélye még mindkét gárdának van a továbbjutásra. A realitás azonban azt diktálja, hogy a két bombaerős rivális, Chile és Németország jut az elődöntőbe. Ám ez közel sem jelenti azt, hogy a csütörtök délutáni mérkőzés ne lehetne kifejezetten érdekes és élvezetes.

   
Kamerun Döntetlen Ausztrália
2.25 3.20 2.80

Mind Kamerun, mind Ausztrália vereséggel, de biztató vereséggel kezdte a mini-vb-t. Az afrikaiak Chilével szemben maradtak alul két kései gól miatt, míg az auszik a németekkel játszottak egy jó kis 2-3-at. A mérkőzések után mindkét tréner azt mondta, elégedett volt a látottakkal.

"Tetszett, amit láttam, a csalódottságom pedig inkább az eredménynek szól, mintsem a mutatott játéknak. Igaz, hogy lehettünk volna kicsit veszélyesebbek is az ellenfél kapujára, ám ha nincs balszerencsénk az utolsó percekben, nem szenvedtünk volna vereséget. Szeretném megismételni, fiatal csapatunk van, tanulni érkeztünk ide" - mondta Hugo Broos, az afrikaiak mestere.

Az ausztrálok sem kesereghetnek sokat, noha 2014 óta először kaptak ki egymás után két meccsen (a brazilok és a németek ellen), a játékuk megnyerő volt, sok szimpatizánst szerezhettek maguknak Juricék. Szakértők szerint nem várható nagy változás a csapat játékában, ugyanaz a gólratörő, bátor örömfoci jellemezheti őket, amely az elmúlt években.

Ezek fényében nem tartjuk valószínűnek, hogy unalomba fullad a szentpétervári mérkőzés, kinéz egy jó kis 2-2 a találkozón. A fogadóirodáknál is a 2.5 gól felett opció a valószínűbb és mi is inkább ebbe az irányba hajlunk.

hatharom.com
2.5 gól felett
@1.75
[2059659] 2017-06-22 17:00:00 Kamerun - Ausztráliax;