EURO 2020

Persze, hogy Dárdai "fia" lett a nyerőember

Nagy meglepetést sajnos nem hozott a csütörtöki szlovák-magyar. Jött a papírforma, de a vártnál simábban vertek minket.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-0-ra kikapott Szlovákia vendégeként a Nagyszombaton rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A hazaiak mind a két félidőben a hajrában találtak be: a 42. percben Ondrej Duda révén szereztek vezetést, a végeredményt pedig Albert Rusnák állította be a 85. percben.

A magyarok, akik Szoboszlai Dominik személyében újoncot is avattak, ötödször találkoztak a szlovákokkal, két döntetlen mellett harmadszor maradtak alul.

A vendégek egyik nyerőembere tehát a Dárdai Pál által felemelt Ondrej Duda volt, aki - persze viccelődve - így nyilatkozott a találkozó után."A gól szép kombináció volt, nagyon jó labdát kaptam, beletettem a lábam, és bement. Ez volt a terv, itthon jól és magabiztosan kezdeni. Sikerült, bár 

a berlini edzőm jelezte, hogy ha a válogatottja ellen túl jól teljesítek, nem enged vissza a csapatba.

Szalainak érthetően nem sok kedve volt humorizálni és ezúttal is kegyetlenül őszintén szállt bele a csapatba. "Elkeserítő a védekezésünk. Semmit nem láttam szinte abból, amit előre megbeszéltünk.

Ilyen taktikai felkészültséggel nem lehetünk sikeresek. Az ő játékosaiknál lehetett látni a taktikai fölényt.

- ekézte Rossit és csapattársait is a Hoffenheim ásza. A támadó riporteri kérdésre azt a kifogást is gyorsan lesodorta, mely szerint kevés idő volt a felkészülésre, hiszen a többi válogatottnak is ennyi ideje van összeszokni. Szalai szavaiból kicsit az jött le, hogy a kevésbé nívós bajnokságban játszó játékosok (mint például Dzsudzsák Balázs) felkészültsége nem megfelelő szintű.

Keseregni mindenesetre nincs sok idő, hiszen a selejtezősorozat folytatásában Marco Rossi szövetségi kapitány csapata vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

Kattints és játssz a Tippkirály - Országos Tippbajnokságon!

[2942199] 2019-03-24 18:00:00 Magyarország - Horvátországx;