EURO 2020

Miért ne jöhetne még egy bravúr Hamsikéktól...

  • gb1

Szlovákia újfent masszív underdog, pedig papíron Svédország sem sokkal erősebb, mint az első körben vert lengyelek.

Az E-csoportban szépen a feje tetejére állt minden, de még van idő ahhoz, hogy helyre álljon a világ rendje. Az első sokkot a szlovákok okozták, miután 2-1-re verték a világ legjobb játékosát, azaz Lewandowskit soraiban tudó lengyeleket, aztán a svédek bunkerfocit játszva megállították a La Roját. Az eredmények által most északi-szomszédaink trónolnak a kvartett tetején és ugyan ez várhatóan csak átmeneti állapot, az oddsmestrek akkor sem veszik továbbra sem túl komolyan Hamsikékat. 

266591

Csapat hírek
 

Pedig azt nehéz lenne mondani, hogy csak a szerencsének köszönhetően nyerték a nyitómeccset a szlovákok, akik dinamikus, olykor látványos, technikás focit bemutatva verték 2-1-re Paulo Sousa fiait. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a lengyelek masszívan alulmúlták önmagukat és pocsék napot is fogtak ki, de ez nem von le a Tarkovic-legénység érdemeiből.

Kulcskérdés volt, hogy a csapat vezére, Hamsik időben felépült, végig is játszotta a meccset és győztes gólpasszt adott az Interrel frissen Serie A-t nyert Skriniarnak. Nagy rotációra aligha lehet számítani, de azért vannak opciók, ha a mester friss lábakat akar bevetni. 

Tudtad? Ugyan a felek eddig nem sokszor néztek farkasszemet, a szlovákok még soha nem győzték le Svédországot és négy éve egy 6-0-s zakóba is belenéztek.

Nagy öröm a svédeknél, hogy a koronavírus miatt a nyitányt kihagyó Dejan Kulusevski-Mattias Svanberg duó ismét a csapattal van, azt azonban még nem konfirmálta Janne Andersson, hogy játszanak is majd. Carl Mikael Lustig kisebb sérülést szenvedett az első felvonáson, így könnyen lehet, hogy őt sem látjuk szerdán. Külön figyelmet pedig a La Liga-idényben a Real Sociedadnál 17 gólig jutó, még mindig csak 21 éves Isakra érdemes fordítani.

Érdekes aspektusa a meccsnek, hogy a svéd játékosoknak a sevillai klíma után a szentpétervári időjáráshoz kell alkalmazkodni, bár jelenleg Oroszország ezen részén is meleg van.

[3230664] 2021-06-18 15:00:00 Svédország - Szlovákiax

Mire fogadjunk
 

Nem egy könnyen fogadható meccs, hiszen a svédeknek fontosabb a három pont, így nem csak az esélyesség terhével, de ezzel is meg kell birkózniuk. Isak mellett a válogatottban 24 gólnál járó Berg meglövetése is tartogathat némi értéket, hiszen a szlovák védelem azért jóval sebezhetőbb, mint a spanyol.

Ugyan a svéd védelem jól vizsgázott a nyitányon, azért Fortuna is fogta a kezüket rendesen, ráadásul immár muszáj lesz nagyobb kockázatot is vállalni. Éppen ezért az alacsonyra meghúzott gól line-t támadjuk, over tippünk pedig csak 0 vagy 1 gól esetén úszna el. A kimenetelt viszont jegeljük, ugyanis aligha zárható ki egy újabb szlovák-meglepetés.

{"headTitle":"Svédország-Szlovákia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-18 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 gól fölött","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3230664] 2021-06-18 15:00:00 Svédország - Szlovákiax;