EURO 2020

Tovább szenved déli szomszédunk?

  • Cipolla

Pénteken a D-csoport is folytatja a küzdelmeket, délután a Horvátország - Csehország találkozón alapvetően a horvátok az esélyesebbek, de kérdéses, hogy a déli szomszédunk melyik arcát mutatja a csehek ellen.

A csehek három ponttal érkeznek majd a második glasgow-i fellépésükre, ahol azzal a horvát válogatottal csapnak össze, amely elég kilátástalan játékkal 1-0-ra kikaptak az angoloktól múlt vasárnap. A pénteki találkozó rettentő fontos lehet mindkét csapatnak, hiszen a csehek egy esetleges döntetlennel már páholyban érezhetnék magukat, míg a horvátoknak csak a győzelem lehetne megnyugtató.

266599

Csapathírek

A horvátoknak egy hiányzóval kell számolniuk a csehek ellen, Borna Barisic biztosan nem lép pályára, de ez nem lesz újdonság Dalic számára, hiszen az angolok ellen sem számolhatott már a Rangers játékosával. 

A horvátok elég enerváltan játszottak az angolok ellen, így könnyen lehet, hogy belenyúl majd a kezdőbe a szövetségi kapitány és pár változtatást eszközöl a csehek elleni találkozóra. Igazából a sok silány teljesítmény közül nehéz pozitív játékosokat kiemelni, talán a középpályán Kovacic volt ilyen illetve Modric. Elől könnyen lehet, hogy Perisic fog kezdeni Rebic helyén, kérdés, vele mennyivel lesz erősebb a horvátok támadójátéka. Alapvető probléma ugyanis a horvátoknál, hogy nincs nagyon dinamikája a játékuknak, enélkül pedig a csehek ellen is könnyen egy meddő mezőnyfölényük lehet, amit nem nagyon tudnak majd helyzetekké konvertálni.

A csehek számára tökéletesen indult a torna, hiszen a skótokat Schick két góljával verték, ráadásul a Leverkusen csatárának második gólja talán az Eb legszebb gólja díjat is elviheti. A skótok nagyon akartak, az elején kihagyták a helyzeteiket, majd a csehek átvették az irányítást és a helyzeteikkel jól sáfárkodtak. 

Sok oka nincsen arra, hogy változtasson a kezdőjén Silhavy, hiszen továbbra sincsen hiányzója, a legjobb kezdőjén, pedig aligha fog változtatni a kapitány. A csehek a kontráikban bízhatnak, gyors játékosok alkotják a csapatot, ha nem tudnak emelni a játékuk színvonalán a horvátok, könnyen bajba is kerülhetnek a déli szomszédaink.

[3230658] 2021-06-18 18:00:00 Horvátország - Csehországx

Mire fogadjunk?

Már a torna előtt is jeleztük, hogy nem érezzük ezt a horvát csapatot annyira erősnek idén, és az egyik negatív meglepetése lehet a viadalnak. Az angolok elleni találkozójukkal ezen gondolatmenetünket csak tovább erősítették, így nem tudjuk támogatni őket. Mivel a fogadóirodák a szomszédunkat favorizálják, mi megkockáztatnánk egy Csehország vagy döntetlen opciót. A horvátok szenvedni fognak vélhetően, míg a cseheknek remek lehetőségeik akadhatnak a kontráik során.

{"headTitle":"Horvátország - Csehország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-18 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csehország +0,5","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3230658] 2021-06-18 18:00:00 Horvátország - Csehországx;