Foci-vb 2018

Nem variáljuk túl a Portugália - Marokkó meccset

Az 1986-os világbajnokságon Marokkó 3-1-re legyőzte Portugáliát. Bár az afrikaiaknak most erősebb csapatuk van, győzelmük a vb szenzációja lenne.

Ronaldo a spanyolok elleni meccsen megállíthatlatlan volt / Fotó: fifa.com

Amíg Marokkó egy utolsó utáni pillanatokban esett öngól miatt vereséget szenvedett Irántól, az Európa-bajnoki címvédő Portugália Cristiano Ronaldo zseniális szabadrúgásgóljával éppen a rendes játékidő letelte előtt mentett pontot Spanyolország ellen. A továbbjutás szempontjából mindkét válogatott számára fontos lenne a győzelem megszerzése, de Marokkót nyomja a nagyobb teher, hiszen az észak-afrikaiak egy újabb vereséggel nagy valószínűséggel ki is esnek.

1x2    
Portugália Döntetlen Marokkó
1.60 3.56 5.75

A fogadóirodáknál természetesen Portugália az esélyes, a luzitánok győzelme 1.60-as oddsot fizet az állami irodában, míg Benatiáék sikere közel hatszoros kasszával kecsegtet.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A két válogatott az 1986-os világbajnokságon találkozott már egymással, akkor meglepetésre Marokkó 3-1-es sikert könyvelhetett el. Most erre az eredményre vajmi kevés az esély, ez a végeredmény akár 80-szoros pénzt is fizethet egyes bukmékerirodákban.

Portugália a vb egyik legjobb meccsét játszotta a spanyol csapat ellen, a hat gól mellett egy valóban jó iramú és látványos találkozót láthattunk. A bekapott három gól némileg meglepő Portugáliától, de tekintve, hogy egy jól játszó spanyol válogatott volt az ellenfél, talán mégsem akkor hiba ez. Marokkó ellen nyilvánvalóan mindenképpen oda fognak figyelni Pepéék, ha pedig Irán képes volt kibekkelni a bekapott gólt, a jóval erősebb portugál védelem is megteheti mindezt.
 

Tudtad?

  • Marokkó utolsó 11 vb-meccsből 9-szer 2,5 gól alatti végeredmény született
     
  • Portugália viszont az utolsó 10 vb-meccsén kilencszer szerzett legalább két gólt

 

Csakhogy ahogy fentebb is írtuk, Marokkó az életéért küzd, így számolhatunk vele, hogy mindent beleadnak majd és olyan erőbedobással játszanak, ami a csövön kifér.

Viszont éppen ez lehet Portugália esélye is. Egy rendkívül rutinos válogatottról beszélünk, amelynek elöl rendkívül technikás és gyors támadói vannak, akik ha területhez jutnak, komoly veszélyt jelentenek.

És persze ne feledjük, hogy a jelek szerint Cristiano Ronaldo bombaformában érkezett meg a vb-re, a nyitómeccsen szerzett triplája pedig megspékelhette a már amúgy is egészséges önbizalmát. CR7 góljára ezúttal 1.60-as szorzót adnak a Tippmixprón.

[2059591] 2018-06-20 14:00:00 Portugália - Marokkóx

Fernando Santos irányításával a portugál válogatott egyik rendkívül taktikus és egyben összetartó garnitúrát alkot. Marokkó kétségtelenül egy kiváló erőkből álló együttes, ám az Eb-címvédő ellen a 100 százalékos teljesítmény sem biztos, hogy elég lesz. Ha bejön a papírforma, és a spanyolok verik Iránt, akkor egy győzelemmel Portugália az utolsó fordulóra rendkívül kedvező helyzetből vághatna neki. Véleményünk szerint meg is teszi ezt győztesen hagyja el a Luzsnyiki gyepét.

Tipp: Portugália nyer@1.60   

[2059591] 2018-06-20 14:00:00 Portugália - Marokkóx;

Kattints a képre és tippeljd a meccsre Te is!