EURO 2020

Lebeszélt eredmény az ukrán-portugálon? Lehetséges!

  • varin

Van olyan eredmény, amely mindkét félnek tökéletes lenne ma este, amikor is Ronaldóék Kijevben teszik tiszteletüket.

Kevés egyértelműbb csoport van az Eb-selejtezők kompániáiban, mint a B jelű, hiszen Ukrajna és Portugália a továbbjutás kapujában van, míg a szerbeknek 16 pont is kevés lehet az üdvösséghez. A két éllovas ma este Kijevben egymásnak feszül, ám ha elképzeléseink nem csalnak, nem lesz akkora feszültség, mint hisszük.

{"headTitle":"Ukrajna-Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-14 20:45","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ukrajna","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Portugália","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ha ugyanis úgy számolunk, hogy a szerbek minden maradék mérkőzésüket megnyerik (@Litvánia, Luxemburg, Ukrajna), akkor az ukránoknak 1, míg a portugáloknak 5 pont kell a biztos továbbjutáshoz. Valójában Sevcsenkóék számára még ennél is jobb a helyzet, hiszen csak akkor eshetnek ki, ha a portugálok győznek ellenük, illetve Szerbiában a hazaiak ledolgozzák az első meccsen elszenvedett 5-0-s vereségüket, amivel az egymás elleni eredmény a déli szomszédunk felé billenne.

Az tehát biztos, hogy az ukránok egyetlen ponttal Eb-résztvevők, miként az is, hogy a portugálok ma aligha kvalifikálnak, hiszen ehhez Kolarovék botlása is kellene Litvániában. Hogy miért jó mégis egy sima döntetlen Ronaldóéknak, amivel két ponttal közelebb kúszhatnak hozzájuk a szerbek?

Nos azért, mert a luzitánok hátralévő két meccse a litvánok és a luxemburgiak ellen esedékes, ahol azért 4 pontot szerezni nem tűnik nehéz feladatnak. Viszont jelenleg ezeket az ukránokat otthon verni az, de ezt tapasztalhatták saját pályájukon is Ronaldóék, ahol 0-0-t értek el "Seva" fiai.

280417

Az ukrán csapat a Milan korábbi zsenijével elképesztően jól muzsikál, két éve veretlenek hazai pályán, ami még akkor is remek teljesítmény, ha Portugália kaliberű csapat nem volt az ellenfelek között.

Túl sok személyi változtatás nem várható, a csapatok összetétele igen hasonló lehet, mint a hétvégén győztes együtteseké, így a vendégeknél láthatjuk Ronaldo mellett Joao Félixet és André Silvát, míg a hazaiaknál Moraest, Jarmolenkót, Marlost és a duplázó Malinovszkijt is.

Meggyőződésünk, hogy a döntetlen egy jó eredmény lenne ezen a meccsen mindkét félnek. Az ukránok Eb-kijutást ünnepelhetnének, a portugálok pedig nehéz meccsen kerülnének kicsit közelebb a kontinensviadalhoz. Ugyan a Nemzetek Ligája-bajnok nagyobb erőt képvisel, Ukrajnában ez egy háromesélyes mérkőzés, akkor pedig már jobb a biztos döntetlen számukra is.

{"headTitle":"Ukrajna-Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-14 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942054] 2019-10-14 20:45:00 Ukrajna - Portugáliax;