Foci-vb 2022

Ez az a csoport, ahol nagyon meg sem lepődnénk Ronaldóék kiesésén

A vb-pótselejetzőn kijutó portugálok számára igen szenvedős lehet ennek a négyes megoldása.

Ahogyan korábban több nagy sztár esetében leírtuk, így itt is elpuffogtathatjuk: Cristiano Ronaldo utolsó nagy tornája lehet a 2022-es világbajnokság, hiszen 39,5 évesen aligha lép már pályára a 2024-es németországi Eb-n. Noha az oddsok alapján még annyi esélye sincs a luzitánoknak a végső sikerre, mint Messiéknek, a világraszóló Eb-sikert követően felelőtlenség lenne leírni a portugál csapatot, még úgy is, hogy azért például Argentínánál sokkal nehezebb csoportba kerültek CR7-ék.

Az európai válogatott mellett ugyanis nagy harc lehet a második helyért, ha pedig a 2016-os Eb-győztes elhullajt néhány pontot a harcos riválisok ellen, még akár bajba is kerülhet.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a H-csoportot?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Portugália","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Uruguay","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ghána","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Dél-Korea","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Portugália

Márpedig látva a vb-selejtezős blamát, akár még erre az eshetőségre is fel kell készülniük a luzitánoknak. Persze a pótselejtezős kijutás végül simán összejött hazai pályán, Fernando Santos legényeire nem vár könnyű három mérkőzés.

 

>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<

Egyrészt Ronaldo azért már közel lesz a világbajnokság idején a 38-hoz, másrészt nehéz megjósolni, egy ilyen hányattatott manchesteri szezon után milyen hangulatban lesz a veterán klasszis. A tehetség ugyanakkor egyértelműen ott van Santos gárdájában, hiszen ha csak arra gondolunk, hogy a Ronaldo melletti támadók, Joao Félix, Diogo Jota, André Silva vagy a Milanban hihetetlen szezont játszó Rafael Leao még a 30-hoz sem közelítenek, akkor talán nincs is ok komoly aggodalomra a jövőt illetően.

A portugáloknak ráadásul nagyon meg kellene nyerniük a csoportot, hiszen a 16 között egy második hellyel akár Brazília is következhetne, de még csoportgyőzelem esetén is trükkös riválist kaphatnak, hiszen érkezhet akár Szerbia vagy Svájc. Kicsit sötét ló ez a luzitán együttes, benne van egy elődöntő, de szélsőséges esetben még egy csoportkörös búcsú is.

{"headTitle":"Meddig jut a vb-n Portugália?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kiesik a csoportban","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesik a nyolcaddöntőben","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesik a negyeddöntőben","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesik az elődöntőben","odds":"7.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ezüstérmes lesz","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Világbajnok lesz","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Uruguay

Portugália mellett egy igazi vb-menő, Uruguay kapott helyet a favoritok táborában a H-csoportban. Suárezék szépen muzsikálnak a tornákon, a 2010-es 4. helyet egy 12. és egy 5. követte, ráadásul ne felejtsük el, a La Celeste Oroszországban éppen a portugálokat ütötte ki a 16 között, majd végül a későbbi győztes franciák ellen vérzett el.

Az idő vasfoga azonban ezt a csapatot sem kíméli, hiszen a sikerkovácsok, mint Cavani, Godín, Muslera vagy Suárez, már közelebb vannak a 40-hez, mint a 30-hoz, ráadásul már azt sem igen mondhatjuk, hogy saját klubcsapatukban pótolhatatlan alapemberek lennének. Nem is volt igazi diadalmenet a vb-selejtező a Celeste számára, az utolsó hetekben rázta csak meg magát Diego Alonso együttese, így a formajavulás elengedhetetlennek tűnik.

Nagy kérdés, hogy a Cavani-Suárez duó hol kezdi meg a szezont és mennyire tudják visszanyerni korábbi formájukat. Ha pedig Ghánában még nem felejtették el a 2010-ben történteket, valamint Korea is jól védekezik, bizony komoly problémába ütközhetnek az uruguayiak ebben a csoportban.

{"headTitle":"Uruguay továbbjut a csoportból?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Igen","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nem","odds":"2.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ghána

Amilyen jól sikerült Ghánának a 2010-es vb, ahol csak az az emlékezetes Suárez-védés vette el tőle az elődöntőt, olyannyira nehézkes az elmúlt néhány év az afrikai országban. A 2018-as vb-ről lemaradtak Otto Addo fiai, az utolsó két Afrika Kupa pedig betli volt a Fekete Csillagok számára. A világbajnoki kijutás is úgy sikerült Ghánának, hogy idén nem nyertek még tétmeccset, így kicsit kérdéses, mire is lehet képes az így is jó pár ismert játékost felvonultató gárda.

A két Ayew-nak szinte biztosan az utolsó világbajnoksága lesz, de azért a tehetség és a spiritusz megvan ebben a ghánai csapatban, gondoljunk csak az olyan ígéretekre, mint a Romában pallérozódó Felix Afena-Gyanra vagy az Ajax tehetsége, Mohammed Kudusra.

A ghánai csapat (főleg egy ilyen őrült négyesben) bármire képes lehet, 7 pontra, de akár 0-ra is. Ha jól sikerül a felkészülési időszak és egészségesek, fittek lesznek a rutinos játékosok, akkor aligha lesz pofozózsák bárki számára is Ghána.

{"headTitle":"Ghána továbbjut a csoportból?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Igen","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nem","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Dél-Korea

Az igencsak balhés 2002-es világbajnokságot követően sem vádolhatjuk azzal a koreai együttest, hogy feleslegesen jutna ki a vb-kre, hiszen a pontszerzés minden tornán összejött. Persze tudjuk jól, hogy Ázsiából kijutni mindig más tészta, mint Európából vagy Dél-Amerikából, ráadásul a koreai csapatnak még a sokkal könnyebb selejtezős csoportot sem sikerült megnyernie.

A helyzet, mint jó pár kiscsapatnál, itt is egyértelmű: az egyemberes csapatnál a világsztártól függ, meddig jut a gárda. Szon egészen szenzációs szezont tudhat magáénak a Tottenhamben, a motivációval pedig nála a válogatott kapcsán soha nem is volt probléma.

Sosem könnyű egy ázsiai csapat erejét belőni, főleg nem egy Ghánához vagy Uruguayhoz viszonyítva, utóbbi kapcsán viszont remek értékmérő lesz, hogy Koreai június elején találkozik Brazíliával, Chilével és Paraguayjal is, így képet kaphatunk, hol is tart Paulo Bento gárdája.

Egy pontot most is minimum megszavazunk Ázsia Tigriseinek, de ha 4 egység összejönne a két verhetőbb rivális ellen, akkor 2010 után most sem lenne reménytelen egy legjobb 16 közé jutás.

{"headTitle":"Dél-Korea továbbjut a csoportból?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Igen","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nem","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}