EURO 2020

Hatpontos rangadó előtt Ronaldóék - tipp a Szerbia-Portugália selejtezőre

  • varin

Ha a portugálok kikapnak Belgrádban, izgalmas hetek várhatnak Ronaldóékra.

Több, mint egy éve őrzi veretlenségét Portugália együttese, amely hazai pályán tudta június elején megnyerni az első ízben kiírt Nemzetek Ligája-sorozatot. A luzitánok helyzete viszont egyáltalán nem nevezhető könnyűnek, hiszen az Eb-selejtezőket két hazai döntetlennel kezdték, ráadásul éppen a két rivális, Szerbia és Ukrajna szerzett pontot Ronaldóéknál.

Aggodalomra persze semmi ok, de amennyiben szombaton este hazai győzelem születik a Rajko Mitics Stadionban, akár főhet is a portugálok feje a továbbjutást illetően. 

{"headTitle":"Szerbia-Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-07 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szerbia","odds":"3.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.32","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Portugália","odds":"2.27","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A két pont persze egyáltalán nem számít tragédiának, különösen egy olyan csoportban, ahol Litvánia és Luxemburg ellen akár 12 egységet is gyűjthet bármelyik együttes, de tény, hogy a kicsiket mindhárman verik, akkor a továbbjutás ott dőlhet el, hogy Portugália tud-e nyerni valamelyik riválisa ellen idegenben. Az persze nyugodt szívvel kijelenthető tény, hogy a luzitán válogatott sokkal erősebb, mint az ukrán vagy a szerb, de az is, hogy a szomszédainknál azért nem könnyű nyerni.

Persze Ferando Santos kerete most is félelmetesen erős. Ronaldo mellett ott van Joao Félix, Diogo Jota, de Európa legnagyobb sztárcsapatai is adnak játékost a keretbe, ami persze nem újdonság. Fontosabb hiányzója talán nincs is Santosnak, hiszen a 36 éves Pepe már nem fiatal, André Gomes és André Silva pedig nem valószínű, hogy kezdenének.

A 2016-os Eb-selejtezőn találkoztak legutóbb oda-vissza a csapatok, akkor 7, illetve 12 büntetőpont volt a meccsükön, míg a márciusi találkozójukon 4 sárgáig jutottak.

A szomszédunknál már kicsit felemásabb a helyzet, hiszen a három meccsen begyűjtött négy pont nem rossz, de azért Ukrajnában kaptak egy laza ötöst, ami nem fest jól az eredménylistán. Egyébiránt a szerb futball szebb napjait éli, a Nemzetek Ligájában Montenegrót és Romániát megelőzve, veretlenül jutottak fel a B-csoportba, míg az évet egy németek elleni idegenbeli remivel nyitották.

Fontosabb hiányzó a szerb együttesnél sem lesz, visszatérhetett a keretbe például Milinkovics-Szavics, de ha jó nevekről beszéltünk a portugáloknál, akkor ne felejtsük el, hogy a szerbeket is erősíti például Roma-, Napoli-, Schalke-, Fiorentina-, Ajax-, MU vagy Real Madrid-játékos is.

Ha kizárólag a neveket nézzük, talán nem is rosszabb ez a szerb csapat, mint a portugál, de a vendégek duzzadnak az önbizalomtól, címvédői az Európa-bajnokságnak és a Nemzetek Ligájának, Ronaldo pedig Ronaldo...

Ami viszont biztos, hogy barátságos alibifocit nem Belgrádban fogunk látni, így mi a győztes megtippelése helyett inkább a lapokba fektetünk. Pláne ha még megemlítjük azt is, hogy a mérkőzés játékvezetője egy bizonyos Cuneyt Cakir lesz.

{"headTitle":"Szerbia-Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-07 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5 lap felett","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2942048] 2019-09-07 20:45:00 Szerbia - Portugáliax;