EURO 2020

3,70-ért nem biztos, hogy akkora baklövés ezt behúzni

Portugália sorsa, azaz a kijutása a saját kezében van. Valószínűtlen, hogy hibáznak CR-ék, de a kapott gól sem irreális.

Csúnya lenne, ha a címvédő nem jutna ki a tornára. fotó: The National

A csütörtöki selejtezők között ugyan érdektelennek tűnhet a Portugália-Litvánia, pedig tét van azért bőven. Ronaldóék természetesen toronymagas favoritjai a győzelemnek, de hibázniuk nem szabadna, ugyanis Szerbia egy pont lemaradással lohol a nyakukon. Litvánia ellenben az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan léphet pályára az utolsó kvalifikációs összecsapásán, ugyanis a 21 összegyűjthető pontból mindössze egyet zsebelt be.

{"headTitle":"Portugália-Litvánia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Portugália","odds":"1.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"24.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Litvánia","odds":"67.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Fernando Santos várhatóan egy rendkívül támadószellemű kezdőt küldhet majd pályára, hiszen három komoly csatárt. A Eintracht Frankfurtban remekelő André Silva és Paciencia, valamint a 2016-os Eb-döntő hőse, Éder is bevetésre vár, míg legnagyobb sztárjuk, Ronaldo könnyen lehet, hogy csak a padon foglal majd helyet. CR7 a hírek alapján ugyanis nem teljesen egészséges, Litvánia pedig nem olyan feladatnak tűnik, amelyen érdemes lenne kockáztatnia. 

A képlet amúgy nagyon egyszerű, ha lehozzák ezt és az Albánia elleni utolsó meccset is győzelemmel, akkor biztosan részt vehetnek a következő évi kontinenstornán. Erre az oddsok alapján enyhén szólva jó esélyük van, mivel jelenleg 1.05 körül fizet, hogy a top 2-ben végeznek.

Santos amúgy egy piszok nehezen verhető alakulatot épített -

a portugálok az utóbbi 36 meccsükből csak 3 alkalommal veszítettek (21-12-3)

és a legutóbbi, Ukrajna ellen elszenvedett zakó egy 13 meccses veretlenségi szériát szakított meg, amelyből ráadásul 8-szor győztesen hagyták el a pályát.

Portugália#por-portugal#5

Litvánia fociján sok elemezni való nincs. Nyilvánvalóan klasszisokkal gyengébbek Portugáliánál, de ahogyan azt láthatjuk, az eddigi 7 selejtezőből 5 alkalommal azért beköszöntek ellenfeleiknek és ez az 5-1-re elbukott odavágón is így volt.

Persze hazai pályán nehezebb lesz bevenni a portugálok hálóját, akik az utóbbi 5/10 saját földön lejátszott meccsen kaptak csak gólt, de szerintünk a tét nélkül játszó litvánok esélye, hogy betalálnak nagyobb, mint azt a kiszabott szorzó mutatja.

{"headTitle":"Portugália-Litvánia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Litvánia góljainak száma - 0,5 felett","odds":"3.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942055] 2019-11-14 20:45:00 Portugália - Litvániax;