Foci-vb 2022

Háborúba mennek Ronaldóék - ezt várjuk a portugál-szerb ki-ki meccsen

  • mr.blonde

Portugáliának elég az iksz, Szerbiának viszont nyernie kell az egyenes ági vb-részvételhez. Elég komoly csatára van kilátás.

Meglehetősen csalódottan battyogtak le a pályáról a portugál játékosok Írországban, hiszen a 0-0-s döntetlen azt jelentette,hogy az utolsó fordulóban ki-ki meccsre kényszerülnek Szerbiával szemben. A két válogatottnak egyaránt 17-17 pontja van, de Ronaldóék gólkülönbsége jobb, így ha elkerülik a vereséget vasárnap, akkor egyenes ágon kijutnak a katari vb-re. 

3495167

Csapathírek 

Bár a fogadóirodák óriási favoritnak hozták ki a portugálokat, az írek elleni meccsen látottak alapján nem biztos, hogy ez jogos. A szurkolók újra megtalálták Fernando Santost, akit sokadszor ér az a vád, hogy képtelen kihozni a csapatból a legjobbat, hiába a sztárok sora, a portugál válogatott játéka egyáltalán nem domináns és pláne nem lehengerlő. 

Emiatt lehetnek változások az összeállítást illetően, na meg persze amiatt is, mert például Pepe kiállítatta magát Dublinban, így a rutinos védő nélkül kell megvívniuk ezt a meccset. 

A szerbek egy laza 4-0-s Katar elleni győzelemmel melegítettek erre a meccsre, de nem csak emiatt lehetnek bizakodóak. Ritkán fordul elő, hogy az összes szerb sztárjátékos hadra fogható legyen, de most nagyjából ez a helyzet. Vlahovics, Mitrovics, Tadics, Milinkovics-Szavics, Lukics és Jovics is játékra kész, úgyhogy a támadópotenciált tekintve bitang erősnek tűnnek a szerbek, emiatt is gondoljuk azt, hogy a portugál válogatottnak nem lesz könnyű dolga. 

Ronaldo lapot kap?
 Cristiano Ronaldo büntetőlapja jó fogadás lehet. Ha fontos pillanatban gólt szerez, akkor biztos jön a szokásos mezlevétel és felsőtest villantást, ami ugye magával hozz a sárgát is. Gólszerzés nélkül is játszható szerintem ez a tipp, ha szerbek vezetnek, a portugálok frusztráltakká válhatnak, Ronaldótól pedig láttunk már olyat, hogy elveszíti a fejét és felrúgja az ellenfelet....

Mire érdemes fogadni? 

Ha van azonban topcsapat, amely tud ikszre játszani, az a portugál. Santos defenzív felfogása erre a meccsre kincset érhet, ugyanakkor a hazai pálya miatt komoly elégedetlenséget váltana ki egy végig bekkelő portugál válogatott. 

Klasszisok sora játszik majd mindkét oldalon, így akár egy-egy egyéni villanás is eldöntheti a találkozót, emiatt pedig nem szeretnénk a végeredményre fogadni, bár a szerbekre kínált +1-es ázsiai hendikep meglehetősen csábító. 

Mivel két dél-európai válogatott élet-halál meccse lesz ez, adja magát, hogy olyan eseményekre fogadjunk, amelyek drámát csinálhatnak a meccsből. 

Nem lennénk meglepve, ha lenne büntető vagy éppen egy kiállítás a meccsen, mint ahogy arra is jó esélyt látunk, hogy lesz kései gól a találkozón. Ha a szerbek hátrányban lesznek, akkor a hajrában mindent fel kell majd adniuk a támadásokért, ez viszont vonza magával a veszélyt is, hiszen Ronaldóékban azért van sebesség, így gyors kontrákból meglőhetik a vendégeket. Fő tippünk a meccsre ez, a magasabb szorzók szerelmesei pedig egy piros kártyát is megnézhetnek, de persze csak szerényebb téttel. 

{"headTitle":"Portugália - Szerbia ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-14 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lesz gól a 74. perc után ","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Lesz piros lap ","odds":"3.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Cristiano Ronaldo lapok 0.5 felett ","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3495167] 2021-11-14 20:45:00 Portugália - Szerbiax;