FA Kupa

Az se baj, ha kiesünk - a PL-edző segít nekünk a tippelni szombaton

A Swansea előtt kulcsmeccsek állnak, ebbe pedig nem fér bele egy kis FA Kupa-menetelés.

   
Sheffield Wednesday Döntetlen Swansea
3.20 3.05 2.15

Több érdekes FA Kupa-derbi is lesz hétvégén, érdekelt például a Premier League-ben kiesés ellen harcoló Swansea is. A Hattyúk a Sheffield Wednesday vendégei lesznek, ám ahogy eddig, úgy ezúttal sem várhatjuk a walesi kiscsapattól, hogy megszakadnának majd a sikerért.

A mérkőzés több érdekességet tartogat, kezdve azzal, hogy a Swansea annak a Carlos Carvalhalnak a vezetésével érkezik a Sheffieldhez, amelyet két és fél évig vezetett, mielőtt menesztették őt karácsony napján. Hogy a mérkőzés melyik csapatnak fontosabb, az nem is kérdés. Amíg a Swansea a kiesés ellen küzd, addig a Baglyok esetében se a feljutásnak, se a kiesésnek nincs realitása.

Ennek megfelelően egyértelműnek tűnik, hogy Carvalhal tartalékos csapattal utazik majd el a Hillsborough-ba.

"Nem fogunk semmit sem kockáztatni, védenem kell a játékosaimat a sérüléstől. Ha azt kérdezik, hogy a bennmaradás-e a fontosabb vagy a kupagyőzelem, egyértelműen az elsőt választom. Menedzserként óriási tett lenne megnyerni a kupát és imádtam, amikor a Sheffielddel a Wembley-ben jártunk, de nem vagyok önző, azt nézem, hogy mi a fontosabb a klubnak. Ennek a párosításnak jelenleg nem mi vagyunk az esélyesei és nem csak azért, mert erős riválissal találkozunk, hanem azért sem, mert nekünk nem ez a legfontosabb sorozatunk, nekik pedig valószínűleg igen.

Mindent megteszünk, hogy sikert érjünk el és egy győzelem fantasztikus lenne, de az is rendben van, ha kiesünk"

- nyilatkozta szokatlan őszinteséggel a portugál tréner.

Fotó: Sheffield Wednesday

Tény, ami tény, a Swansea február végétől 22 nap alatt találkozik a Brightonnal, a West Hammel, a Huddersfielddel és a Southamptonnal, vagyis négy közevetlen riválissal, amelyek ellen mind hatpontos derbit játszanak Ayew-ék.

Ebbe a pokolian fontos 360 percbe pedig nagyon nem esne jól a csapatnak egy esetleges kupavisszavágó a Sheffield ellen.

Ahogyan a Hattyúknak, úgy egyébként a Baglyoknak is nagyon jót tett az edzőváltás, Jos Lukuhay mester szépen összekapta a védelmet és utolsó nyolc meccséből csupán egyet bukott a Wednesday, míg ha az utolsó kilenc találkozót nézzük, mindössze öt bekapott gólt láthatunk a csapat neve mellett.

Sheffield Wednesday#eng-sheffield_wednesday#5
Swansea City#wales-swansea_city#5

Várhatóan mindkét csapat nagyon tartalékos lesz, ám amíg a Swansea pihentetések, addig a Wednesday főleg sérülések okán. A hazaiaknál olyanok hiányozhatnak majd, mint például Kieran Lee vagy a házi gólkirály Gary Hooper, míg a vendégeknél Renato Sanches, Leroy Fer, Wilfried Bony és André Ayew sem bevethető.

Fogadási szempontból véleményünk szerint két irányba érdemes elindulni. Egyrészről Carvalhal szavai sokat elárulnak a csapat hozzáállásáról (habár a Wolverhamptont és a Notts Countyt is hasonló "lelkesedéssel" ütötték ki), így gondolkozhatunk a Wednesday sikerében 3.20-ért. Másrészről pedig a két csapat kiválóan teljesítő védelme és hiányzó támadói feljogosíthatnak minket arra, hogy a kevés gólra esküdve a 2.5 gól alatti opciót játsszuk meg 1.60-as szorzóért.

[2713072] 2018-02-17 13:30:00 Sheffield Wednesday - Swansea Cityx;