Angol foci

Amikor az elsőosztályú csapat esélytelen a másodosztályú ellen

Portugál edzők randevúját hozza a Wolverhampton és a Swansea csatája. Az oddsok nem véletlenek.

   
Wolverhampton Döntetlen Swansea
1.60 3.40 5.00

Osztálykülönbség - mondhatnánk a tabellákra nézve a Wolverhampton-Swansea FA Kupa-mérkőzés előtt. Osztálykülönbség - mondhatnánk akkor is, ha látjuk a két csapat idei teljesítményét, ám a két jelző szöges ellentettje egymásnak. Hogy hogyan is lehet egy Championshipben szereplő csapat 1.60-as szorzójú favorit egy Premier League-es csapat ellen, arra a játéknap egyik legérdekesebb találkozója adja meg a választ.

Noha a számok alapján a Swansea kerete kétszer olyan értékes, mint a Wolverhamptoné, ez nagyon távol áll a valós erőviszonyoktól

A két csapat ugyanis tulajdonképpen egymás mellett helyezkedik el, csak amíg a walesiek 16 ponttal a PL utolsó helyén szerénykednek, addig a Farkasok 61 ponttal állnak a Championship élén úgy, hogy a második helyen álló Derby County 12 pontos hátrányból nézi a Wolverhampton hátát. Idén Nuni Espírito Santo csapatával már rengeteget foglalkoztunk, ahogyan a szezon előtt is megjósoltuk, hogy a portugál vonallal megerősített gárda lesz az év meglepetése - persze ezt a dominanciát még mi sem mertük volna megtippelni.

A szenzációs támadósor hétről hétre hihetetlenül jól teljesít, Diogo Jota, Ivan Cavaleiro és Léo Bonatini szárnyalnak, a tavalyi szezon egyik nagyágyúja, Hélder Costa pedig alig jut játéklehetőséghez is a trió mögött.

Fotó: Birmingham Mail

Ezzel szemben a Swansea-n az edzőváltás sem segített igazán sokat, a Watfordot ugyan csodával határos módon legyőzték, ám a Tottenham ellen rendkívül defenzív taktikával vereséget szenvedtek hazai pályán.

A frissen kinevezett Carvalhal mesternek ráadásul több hiányzója is lesz, ráadásul a bajnokság priorizálása miatt még jobban felforgatott csapat léphet pályára.

A Walesonline információi szerint a Tottenham ellen kezdő játékosok közül csupán Van der Hoorn, Olsson és Ayew maradhatnak a kezdőben.

A másik oldalon viszont nincs különösebb ok a pihentetésre, a Wolves magabiztosan vezeti a Championshipet, lehet egy esetleges kupabravúrra koncentrálni.

Ezzel együtt az 1.60-as szorzó nem túl hízelgő, néhány napja még 2 felett mérték a Farkasok sikerét. Tanácsos lehet megvárni a két csapat kezdőcsapatát, ám ha beigazolódnak az előzetes várakozások és Santo nem pihentet, Carvalhal viszont igen, akkor bizony gólzáporos hazai siker születhet.

[2678202] 2018-01-06 16:00:00 Wolverhampton - Swanseax;