Angol foci

Az év legnagyobb meccse következik kedden este!

  • varin

A Swansea és a Southampton a kiesés ellen vív pokoli 90 percet a Liberty Stadiumban.

Lehet, hogy nem ez lesz az év meccse, lehet, hogy nem látunk szemet gyönyörködtetően kombinatív játékot és 70 méteres, filléres labdákat, de egy dologban biztosak lehetünk, az év egyik legizgalmasabb és legfeszültebb mérkőzése vár ránk ma este a Liberty Stadiumban, ahol a Swansea és a Southampton ad egymásnak randevút.

   
Swansea Döntetlen Southampton
2.95 3.05 2.40

36 mérkőzést követően ugyanis mindkét csapat 33 ponttal szerénykedik a 17-18. helyen, a Szentek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a Hattyúkat, ám a pillanatnyi előny mit sem ér. Ezen a mérkőzésen ugyanis különböző okból, de mindkét csapatnak kötelező győzelemre játszani. Nézzük meg ugyanis egy kicsit a sorsolást.

Fotó: Sky Sports

A két csapat legfőbb vetélytársa, a Huddersfield előtt két mérkőzés áll, ám ha pontot szereznek vagy a Chelsea vagy az Arsenal ellen, akkor bennmaradásuk szint biztossá válik - erről egyébként bővebben értekeztem a Szezonvégi szüretelés fórumtopicunkban.

Ennek fényében viszont az alábbi dolgok biztosak:

  • amennyiben a Southampton ma nyerni tud a Swansea vendégeként, biztosan bennmarad, a walesiek és a WBA pedig biztosan kiesik
     
  • amennyiben a Swansea ma nyerni tud a Southampton ellen, a Hattyúknak elég lesz egyetlen pont a már kiesett Stoke ellen, ám ha a Szentek nem tudják legyőzni a 100 pontra hajtó Manchester Cityt, akkor eredménytől függetlenül bennmaradnak és a WBA biztosan kiesik
     
  • amennyiben döntetlen lesz az eredmény, a WBA halvány reményei még életben maradnak, az utolsó fordulóban pedig az dönt, hogy a Swansea (a Stoke ellen) vagy a Soton (a City ellen) ér-e el jobb eredményt

Véleményem szerint egyik csapat sem engedheti ki saját kezéből a stafétát, márpedig ha a Hattyúk nem nyernek, akkor sorsuk már a Southampton kezébe kerül. Charlie Austinék ugyan taktikázhatnak úgy, hogy egy döntetlennel még mindig ők irányítanak (hiszen jobb a gólkülönbségük a WBA-nál is), de a biztos bennmaradáshoz meg kell verniük Guardiola csapatát, amelynek valószínűleg ezen múlik majd a 100 pontos idény.

Különösebben jó hangulat egyik csapatnál sem lehet azonban. Igaz, hogy a Soton három mérkőzés óta veretlen, de Mark Hughes csapata vasárnap a 96. percben bukta el a liverpooli győzelmet, márpedig ha nyerni tudtak volna a Goodison Parkban, most teljesen máshogy nézne ki a matematika. A Hattyúk pedig hiába lendültek meg Carlos Carvalhal irányításával, az utolsó hat meccsen szerzett két pont ismét visszalökte őket a veszélyzónába.

Ez a kép remekül mutatja, mit éltek át vasárnap a Soton-játékosok - Fotó: Independent

"Mióta átvettem az irányítást, hazai pályán igen jól teljesítünk. Tudjuk dominálni ellenfeleinket, még a Chelsea ellen is irányítottunk. A játékosaim a maximumot nyújtják otthon, ehhez pedig hozzátesz a csodálatos közönségünk. Bízom benne, hogy nagyon erősek leszünk kedden is, mert szükségünk van a sikerre" - nyilatkozta a portugál vezér.

A körülmények ismeretében egyik oldalnak sincs igazán értelme kivárásra és döntetlenre játszania, ám mégis úgy vélik a bukmékerek, hogy az óvatos futball dominálhat. Tény, ami tény, a két csapat utolsó 11 meccsén csupán 16 gól esett és kétszer volt over.

Véleményem szerint van érték az over 2-ben 1.74 körüli szorzóért, de ebben az esetben talán bölcsebb, ha fejünket élő fogadásra hajtjuk, és először megnézzük, a csapatok milyen attitűddel és milyen szellemben lépnek pályára.

De ha fogadást nem is kötünk erre a találkozóra, azért mindenképpen nézzük meg, hiszen ez valóban egy pokolian nagy meccs lesz.

[2523050] 2018-05-08 20:45:00 Swansea City - Southamptonx;
237903