Premier League

Nem véletlenül nevezik a hét tutijának ezt a meccset!

A kiesésre nagy esélyes Swansea látogat a Stamford Bridge-re. Csak a győzelem aránya kérdéses?

Hiába a nagy fogadkozások Walesben, hogy idén a Swansea-nak nem kell akkora gigantikus menekülést bemutatnia a bennmaradásért, mint tavaly, úgy tűnik, a kiscsapat sorsa 2018-ban is az lesz, hogy a végsőkig harcoljon azért a bizonyos 17. helyért. Ez a mostani gárda azonban csak nevekben tűnik ütőképes csapatnak, valójában bőségesen megérett a kiesésre, ehhez pedig szerda este a Chelsea járulhat hozzá egy tisztességes pofonnal.

Swansea#eng-swansea#5

Noha a City igyekezett pótolni az eligazoló 25 gólt és 14 gólpasszt (Sigurdsson+Llorente), a csapat támadójátéka egyenlő a nullával, és akkor talán még sokat is mondtunk. A Swansea minden sorozatot figyelembe véve 16 meccsen tart 13 gólnál, amelyből a kupában jött össze 6, a bajnokságban 7. Ebből a gyér gólszámból is vegyünk le gyorsan ötöt, hiszen egy amolyan "magyaros" szabálynak köszönhetően a Chelsea-től kölcsönben megszerzett házi gólkirály, Tammy Abraham nem léphet pályára korábbi csapata ellen.

A kezdőbe így Paul Clement mester az eddig összesen három gólt szerző Ayew-Bony duót delegálhatja, ami látva az idei formájukat, sok veszélyt nem ígér Courtois kapujára.

És akkor ennek a szedett-vedett, félhalott állapotban lévő Hattyú-legénységnek kellene elkapnia valahogyan azt a Chelsea-t, amelynek gólvágója, Álvaro Morata például egymaga több gólt lőtt a Premier League-ben, mint az egész Swansea. 

Nem mondható persze, hogy Conte csapata kirobbanó formában van, a tavaly Chelsea-re csak nyomokban emlékeztet az idei, de azért az utolsó négy meccsükből hármat megnyertek és az Anfield Roadon bezsebelt pontocska is sokat érhet.

Fotó: Archív

"A hét tutijának tűnik a Chelsea győzelem. A Liverpool ellen ugyan szerencséjük volt, de ezúttal nem lesz rá szükség. Könnyen nyerhető, jó mérkőzések következnek a londoniaknak, kiváló alkalom, hogy elkezdjék ezt a sorozatot. Szerintem 4-0 lesz a vége" - osztotta meg gondolatait a mérkőzés kapcsán Paul Merson, a Sky Sports szakértője.

Ami a hazaiak csapatát illeti, a nagy fogadásokkal várjuk meg a kezdőket, hiszen egyáltalán nem kizárt, hogy Conte pihentet majd. Az előzetes jóslatokban Morata és Hazard neve is szerepel, mint lehetséges "szabadnapos", míg október közepe óta először léphet pályára Victor Moses. A spanyol játékos pihentetésében mi azért kételkednénk, hiszen Batshuayi nem bevethető, így pedig lassan végére is értünk a Conte opcióinak. Ami a védelmet illeti, a David Luizt remekül pótoló Christensen mellett Rüdiger és Azpilicueta játszhat a 3-4-2-1-es felállásban.

Az elmúlt években elég góldús találkozókat játszottak a felek, a közelmúlt hat mérkőzésén 3-2-1 a Chelsea mérlege úgy, hogy a gólkülönbség 16-8. Igazából a Swansea-nak nincs miért óvatoskodnia, meg kell próbálniuk támadó futballt játszani, ebből pedig kisülhet egy élvezetes 4-1, 5-2 jellegű eredmény. Noha a Swansea védelme idén nem teljesít rosszul és a pocsék idény ellenére kizárólag a Manchester United tudta legalább három alkalommal bevenni a hálójukat, véleményünk szerint ezúttal a Kékek is eljutnak legalább ennyi gólig, ezen pedig még egy kis pihentetés sem változtatna szerintünk.

hatharom.com
Chelsea góljai: 2.5 felett
@1.85
[2522879] 2017-11-29 20:45:00 Chelsea - Swanseax;
2017-11-28;47
2017-11-29;47
237903