Australian Open

Kétszeres pénzt fizet, ha Babosék bejutnak a döntőbe

A magyar játékos szerdán Kristina Mladenoviccsal az oldalán elődöntőt játszik Melbourne-ben.

Babos Timi egyesben egy fogható meccsen kapott ki, így érthető volt a csalódottsága, ám kesergés helyett a párosra kezdett el fókuszálni, ahol korábbi partnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal négy meccset nyerve bejutottak a legjobb négy közé. 

Babosék egy lépésre a finálétól. - Fotó: WTA

Az első három körben még favoritként igazolták a papírformát, a negyeddöntőben viszont az 1. kiemelt Chan/Hlavackova duót küldték haza. Babos számára ez egy presztízs ütközet is volt, hiszen tavaly még Hlavackovával nyert vb-címet, ám a pályán kívül nem értették meg egymást, így külön váltak útjaik. 

"Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk. Rengeteg fordulat és változatosság volt végig jelen a negyeddöntőben. Nem volt egyszerű megnyerni. Örülök a továbbjutásnak." 

Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés.

"Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem magam, összeszednünk magunkat a rövidítésre és azt sikerült megnyernünk. Ha részletesebbek akarunk lenni: az első szett tényleg a teniszről szólt. Ide-oda játszottunk, több brékkel. Szerintem ekkor mindenki jól játszott. Aztán a második játszma elején sok sanszunk volt, amelyeket nem használtunk ki. Utána felőröltek bennünket. Aztán a döntő játszma igazi ki-ki szett volt. Először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél egy nagyon jó ritörngémmel. Utána mindenki viszonylag simán hozta a szerváját. A rövidítésben mi vezettünk 1-0-ra, majd onnan lett 1-4, aztán 6-4, 6-6, 8-6. Tényleg nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk az első Australian Open-negyeddöntőmből." - olvasható a babostimea.hu-n.  

Babos a harmadik magyar játékos, aki elődöntőt játszhat az Ausztrál Openen Temesvári Andrea (1990) és Mandula Petra (2003) után. 

Az 1. kiemelt után papíron csak könnyebb ellenfél jöhet, ám amíg Chanék idén álltak össze, addig a 8. kiemelt Hsieh/Peng kettős többszörös Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát. Igaz, 2014 óta alig játszottak együtt, így előzetesen nem tartoztak a favoritok közé, ám néhány meggyőző siker után most már abszolút számolni kell velük.

Fogadás a győztesre    
Babos/Mladenovic Hsieh/Peng
1.95 1.70
Fogadási határidő: szerda, 03:00

A két páros karrierjük alatt egyszer már megmérkőzött egymással, méghozzá a 2014-es wimbledoni nyolcaddöntőben. Akkor Babosék borították a papírformát és a friss Garros-bajnok, 1. kiemelt ázsiaiakat hazaküldték. Ahogyan az oddsokból is látszódik, most közel sem lenne akkora csoda, ha a magyar-francia duó nyerne.  

Babosék az alapvonalról is nagyon erősek, de a két ázsiai sem jön zavarba hátulról, Hsieh amúgy is nagyon nagy formában játszott egyesben. Két hasonló erősségű páros, így egyoldalú meccset nem várunk. 

  • Szettek száma - 2.5 felett @ 2.25