Tenisz

Ha valamikor, most megéri Babosra fogadni - napi tippek az Australian Openre

Górcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapját.

Jöhet az újabb skalp

Hétfőn és kedden mind az uraknál, mind a hölgyeknél pont került az első körös küzdelmek végére, és a mi nagy örömünkre mindkét magyar teniszező, Fucsovics Márton és Babos Tímea is bejutott a legjobb 64 közé. Szerdán utóbbi lesz főszerepben, az egykori top 10-es Carla Suárez-Navarro ellen lép pályára. 

Soproni kiválóságunk pályafutása legnagyobb győzelmét aratta az első körben a 10. kiemelt Coco Vandeweghe ellen. Nagyon érett már egy ilyen skalp Babosnak, hiszen több jó mérkőzése is volt top 10-esek ellen. De ahogyan elmondta, a korábbiakkal ellentétben, most ki tudta használni a lehetőségeit, jó döntéseket hozott és agresszívan játszott. Illetve kitért arra, hogy most jobb állapotban van, mint valaha. 

Ennyire összeszedett tenisszel Suárez-Navarro ellen is meccsben lehet, sőt egész nyugodtan a győzelemben is gondolkozhat Babos. A spanyol lány ugyan rettentően ügyes, de tavaly több sérülés is hátráltatta, így nem túl eredményesen zárta a 2017-es szezont. Idén sem kezdett valami fényesen, hiszen Brisbane-ből és Sydneyből is győzelem nélkül távozott, ráadásul még szettet sem tudott fogni. Nem vett könnyű rajtot Melbourne-ben sem, az első Grand Slam főtáblás meccsét játszó Magdalena French ellen 7-5, 6-3-ra tudott csak nyerni. 

Miután a spanyol korábban is nehezen bírt csak el Babossal, így messze a topformájától most joggal várhatjuk, hogy Timi kerül ki győztesen az ütközetükből. Reméljük a magyar nem csak underdogként, hanem egy 50-50-es meccsen is képes azt a játékot a pályára tenni, amit Vandeweghe ellen. 

Carla Suárez-Navarro-Babos Tímea
hatharom.com
Babos jut tovább
@1.81
Fogadási határidő: szerda, 06:15

 

Vállalható kis oddsok

A nyitónapon többen is négy óra felett töltöttek a pályán, az egyik ilyen továbbjutó volt Malek Jaziri, aki 0-2-ről állt fel Salvatore Caruso ellen. Nagy meleg nem volt, de ez akkor is mind fizikálisan, mind mentálisan egy rettentő megterhelő meccs lehetett tunéziainak. Szerdán már 30 fok környékére kúszik a hőmérséklet Melbourne-ben, ilyen körülmények között pedig Jaziri az AO előtt Canberrában Fucsovics Marci ellen feladta. Véleményünk szerint a jól kezdő és sokkal fittebb Gilles Müller rutinból megoldja ellene a győzelmet. 

Komoly sorozatban Görges. - Fotó: The Citizien

Nem okozhat gondot Julia Görgesnek sem a továbbjutás. A német lány 15 meccses győzelmi sorozatban és végre tehetségének megfelelően játszik, ha pedig ezt így folytatja, akkor hamar a top 10-ben találjuk a nevét. Alize Cornet ugyan óriási harcos, de a játéka már jó ideje nem valami ütőképes, Görges ellen ráadásul 0-5-re áll. 

Kombink legrizikósabb része Kaia Kanepi, de az észt lány a tavaly nyári visszatérése óta remek formát mutat és a Grand Slameken mindig rágós falat. Most is nagyon könnyed rajtot vett, pedig Dominika Cibulkova volt az ellenfele. Ha így játszik, akkor a legjobbjától távol álló Monica Puigot is "legyalulhatja". 

hatharom.com
Malek Jaziri-Gilles Müller Müller
Alize Cornet-Julia Görges Görges
Kaia Kanepi-Monica Puig Kanepi
@ 1.75
Fogadási határidő: szerda, 01:00

Több olyan mérkőzés is lesz, ahol az underdogoknak érdemes bizalmat szavazni. Ilyen például a Denis Shapovalov-Jo-Wilfried Tsonga és a Yoshihito Nishioka-Anderas Seppi ütközetek. Tsonga könnyed rajtot vett, de a fiatal kanadai ellen már jóval nehezebb meccsre számíthat. Shapovalov nem az a megijedős típus, ezt tavaly a US Openen éppen a francia ellen is bizonyította, amikor 3 játszmában hazaküldte. Az is érdekes, hogy Nishiokát dognak hozták ki, pedig nem vennénk mérget arra, hogy Seppi majd jobb teniszt tesz a pályára, mint Kohlschreiber tett. 

Igazi 5 szettes thrillerre készülhetünk Pablo Carreno-Busta és Gilles Simon összecsapásán. Hasonló stílusban játszanak és egyiküknek sincs olyan fegyvere, amivel átgázolhatna a másikon. A bukik 39.5-nál húzták meg a játékok számát, de mivel döntő felvonást várunk, így az 5 szettre kínált 3.05-ös odds a leginkább csábító.