Tenisz

Irreálisan magas Stollár oddsa, Babost hanyagoljuk

  • Cesc18

Charlestonban Stollár Fanny a holland Kiki Bertensszel, míg Monterry-ben Babos Timea a brit Naomi Broady-val csap össze csütörtökön a legjobb 16 között.

A charlestoni zöld salakos versenyen Stollár Fanny, míg Monterrey-ben kemény pályán Babos Tímea bríllírozik és csütörtökön mindkét magyar lány egyaránt a nyolcaddöntőben lesz érdekelt. Babosnak volt könnyebb dolga, hiszen 4. kiemeltként ehhez mindössze egy meccset kellett nyernie - amit 6-3, 6-4 arányban abszolvált a 165. Marie Bouzkova ellen -, Stollár ezzel szemben a selejtezőből indult és egy komoly skalpot kellett ejtenie, hogy itt lehessen. A második körben ugyanis a tavalyi wimbledoni elődöntős Johanna Kontával nézett farkasszemet. Ugyan benne volt a meccsben, hogy megszorongatja brit riválisát, a 2-0-s sikerével azonban jókora meglepetést okozott. 

A 6. kiemelt után a 12. is áldozatául esik Stollárnak Charlestonban? - Fotó: WTA

Stollár úgy nyert 2-0-ra, hogy az első szettben 2-3 után kétszer brékelte ellenfelét és zsinórban négy játékot nyert meg, míg a második szettben végig fej-fej mellett haladtak, majd 4-4-nél tudott brékelni. 

"Végig nagyon agresszív tudtam maradni, amivel az alapvonal mögött tartottam és ez sokat segített. Nem tudnám megmondani, hogy miért pont Charlestonban megy ilyen jól a játék. Az biztos, hogy nagyon jól érzem magam itt, nyugodt vagyok és élvezem a versenyt. 

Minden állomáson a saját játékom játszom a saját stílusomban, remélem, hogy más tornákon is képes leszek ilyen teljesítményre. Jó érzés ez a siker, de még nincs vége a versenynek, nem szeretnék itt megállni.

- nyilatkozta a magyar játékos.

Fogadás a győztesre    
Kiki Bertens Stollár Fanny
1.18 3.75
Fogadási határidő: 20:45

Stollárra a folytatásban egy újabb kiemelt, a 12. Kiki Bertens vár. A holland lánynak nincs igazán erős szezonja, ugyanakkor tavaly és tavaly előtt is a salakszezonban gyújtotta be a rakétákat. Két meggyőző sikeren van túl Charletonban, ám a magyar keményebb diónak ígérkezik, mint az eddigi két ellenfele volt.  

Ettől függetlenül természetesen Bertens a mérkőzés favoritja, de Konta legyőzése után alacsonyabb oddsot vártunk volna Stollárra. Még a +1.5-ös szett hendire is bőven 2.00 feletti oddsot kapunk. Az igazi értéket azonban egy szorosabb nyitófelvonásban látjuk, miután Bertens eddigi mindkét meccsén minimum egyszer elveszítette az adogatójátékát az első szettben és Krunic és Cepede ellen is 6-4-re tudta csak hozni. Ha Stollár hozza az eddig mutatott agresszív és pontos játékát, akkor aligha lesz egyoldalú ez a meccs. 

  • Első szett játékok száma - Több, mint 8.5 @ 1.53

Babos negyedszer juthat negyeddöntőbe Monterrey-ben. - Fotó: WTA

Ami Babos összecsapását illeti, ő a 136. Naomi Broady ellen komoly favoritként várja a pályára lépést. A soproni kiválóságunk az első mérkőzésén bő másfél órát játszott és bár két szettben nyert, de nem volt könnyű dolga a fiatal cseh lány ellen.

Nem volt egyszerű ez a mérkőzés: a késői kezdés és az esőszünetek miatt is. Az ellenfél pedig ismeretlen volt számomra. De nem az első körben kell a legjobban játszani. Itt a továbbjutás és a két szettes győzelem a legfontosabb.

"Vannak pozitív oldalai a játékomnak és nyilván olyan részei is, amelyeken változtathatok és javíthatok. De ez a jó a teniszben, hogy mindig lehet javítani. Ott a következő kör, amelyben javítani tudok. Egyébként nagyon élveztem a játékot és a közönség által teremtett hangulatot. Nagyon sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt Monterrey-ben. Ez öröm, szeretek itt játszani. Jó volt ismét a centerpályán szerepelni." - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Bouzkovával ellentétben, Broady-t jól ismerheti Timi, hiszen ez már a hatodik összecsapásuk lesz, ráadásul tavaly ugyanígy a legjobb 16 között találkoztak Monterrey-ben. Akkor a magyar sima 6-3, 6-2-re nyert. Azóta Quebecben is verte a brit lányt és összességében 4-1 a javára. 
Fogadás a győztesre    
Naomi Broady Babos Tímea
4.05 1.16
Fogadási határidő: 23:45

Nem kérdés tehát, hogy ki a meccs favoritja, viszont ez az oddsokon is látszódik és mindössze 1.16-szoros pénzt fizet Babos továbbjutása. Ugyan a 2-0 is benne van a pakliban, de óvatosságra ad okot, hogy az öt meccsükből négy döntő szettben dőlt el. 1.50-ért így ez a fogadás is hanyagolható. Egyedül abban látunk fantáziát, hogy lesz tb a meccsükön. Broady ugyanis a jobb adogatók közé tartozik, nem véletlen, hogy korábban már öt alkalommal is rövidítésbe bonyolódtak. Erre az opcióra igen csábító, 4.00-es oddson lehet fogadni.