Australian Open

Babosék lezúzták az oroszokat - megvan a Grand Slam-cím!

  • Cesc18
  • MTI

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte az orosz Ekaterina Makarovát és Elena Vesninát.

Magyar idő szerint péntek reggel 6 órakor került sor a női páros döntőjére, melyben Babos Tímea révén honi játékosért szoríthattunk. A soproni klasszis a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán első magyar női teniszezőként jutott be az Australian Open-fináléjába, ahol a karrier Grand Slamért küzdő Ekaterina Makarova és Elena Vesnina alkotta orosz párossal néztek farkasszemet. Előzetesen nem a magyar kettős számított a favoritnak, Babosék győzelme ugyanis 2.25-szörös pénzt fizetett az állami irodánál.

Babos első Grand Slam-versenyét nyerte. - Fotó: Twitter

Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó kézben tartotta az első játszmát a másodikként rangsorolt, olimpiai bajnok riválissal szemben, amelyben egy-egy bréket követően Makarova 4:5-nél elvesztette az adogatását, így 36 perc alatt Babosék kerültek szettelőnybe.

A folytatásban hullámzóbb lett a meccs, öt bréket is láthatott a Rod Laver Aréna közönsége, utoljára ismét Makarova bukta el az adogatását, majd Mladenovic kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

Először is gratulálnunk kell a legyőzöttjeinknek, fantasztikusan játszottak. Aztán Kikinek kell megköszönnöm ezt a két hetet, mert két év után játszunk ismét együtt, ám hihetetlen élmény. Akadtak nehéz pillanataink, de nagyszerű érzés, hogy a sikert megoszthatjuk azokkal, akik nagyon messziről jöttek, hogy szurkoljanak nekünk.

- mondta Babos a győzelmet követően.