Tenisz

Reális, hogy Babos a favorit a Roland Garros címvédője ellen?

  • Cesc18

A magyar játékos pénteken a lett Jelena Ostapenko ellen lép pályára a Miami Open második fordulójában.

Pénteken a hölgyeknél a legjobb 32 közé kerülés a tét, Babos Tímeára pedig a Roland Garros regnáló bajnoka, a hatodik kiemelt Jelena Ostapenko vár. Hogy az esélyeket illetően ebben a sportágban mennyire nem jelent semmit a ranglista helyezés, azt ez a meccs tökéletesen megmutatja, ugyanis hiába ötödik Ostapenko és előzi meg 42 pozícióval Babost, mégis a magyar lányt hozták ki favoritnak a fogadóirodák.

Ez pedig nagyban köszönhető annak, hogy a 20 éves lett lány meglehetősen gyenge formában indította a szezont: hét tornán csupán négy győzelmet számlál, ami top 5-ös teniszezőként nem túl acélos.

Babos két szettben nyerte az első meccsét. - Fotó: WTA

Ostapenkónak Miamiban az első körben nem kellett pályára lépnie, erőnyerőként került a 64 közé, Babosnak viszont játszania kellett, ráadásul Mona Barthel személyében nem is volt könnyű ellenfele.

"Nagyon örülök, hogy sikerült legyőznöm Barthelt a budapesti mérkőzés után. Nagy meccs volt, az első szettben rengeteg bréklabdája és három játszmalabdája volt." 

De végig küzdöttem, nyugodt maradtam. Ez rendkívül fontos volt a mostani körülményeket tekintve is.

"Nagyon elhúzódtak a mérkőzések, hiszen azt gondoltam, hogy helyi idő szerint délután 2-kor kezdődik majd a meccsem, ehhez képest este 7-kor kerültem pályára. Nagyon-nagy szél is volt, nem volt könnyű játszani. Ráadásul kellemetlen ellenfelem volt, akitől ráadásul legutóbb kikaptam. Boldog vagyok, hogy sikerült nyerni." - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.  

Fogadás a győztesre    
Jelena Ostapenko Babos Tímea
1.90 1.70
Fogadási határidő: 22:00

Babos önbizalmának jól jött, hogy sikerült revansot vennie és a magyar mellett szól, hogy a legutóbbi egymás elleni meccsüket megnyerte (2016, Florianopolis), illetve, hogy Miamiban jól szokott teljesíteni, míg Ostapenkónak egy meccse van, azt is elbukta tavaly. 

Alapvetően a lett lánynak feküdhetne a lassú kemény pálya, ám egyrészről tavaly sem brillírozott rajta, másrészről úgy amblokk a tengerentúlon nem annyira megy neki. Hiába volt 2017-ben csodás szezonja, a négy nagy amerikai versenyen mindössze három győzelmet számlált. 

Ostapenko hatékony játékához elengedhetetlen az önbizalom és a jó forma, ugyanis nagy kockázat van az ütésein. Most ezek hiányoznak nála, így nem is jönnek az eredmények, viszont nagy küzdő, ezért nem szabad leírni.

De mindent figyelembe véve, reálisnak tűnik, hogy egy hajszállal Babost hozták ki favoritnak, annak ellenére, hogy a lett jóval előkelőbb helyen áll a ranglistán. 

Miután korábban két nagyon szoros meccset játszottak, és Babos egyébként is hullámzott a nyitómeccsén, így fogadás szempontjából az over irányába érdemes elmenni. Az állami irodában 20.5 a határ és 1.65-ért fogadható az over.