Tenisz

Nem éri meg Babosékra fogadni

  • Cesc18

Megkezdődnek a páros küzdelmek is a szingapúri WTA világbajnokságon, a magyar-cseh duó favoritként várja a nyitómeccsét.

Vasárnap elkezdődött a torna az egyéni összecsapásokkal, a párosok azonban csak csütörtökön mutatkoznak be a szingapúri publikum előtt. A tavalyi kiíráshoz hasonlóan, ismét nyolc duó alkotja a mezőnyt, akik egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg a trófeáért. Kedden volt a sorsolás, mi pedig árgus szemekkel figyeltük, hogy a harmadik helyen kiemelt Babos Tímea és Andrea Hlavackova kiket kap. Bár itt már könnyű ellenfélben nem reménykedhet az ember, de a magyar-cseh kettősnek sikerült kifognia az egyik legveszélyesebb párost, Andreja Klepacsot és Maria Jose Martínez Sanchezt.

A sorsolásról annyit, hogy az egyik legveszélyesebb és legnehezebb ellenfelet kaptuk meg a lehetséges négy párosból. Klepač és Martínez Sánchez nagyszerű és veszélyes kettőst alkot.

- vélekedett Timi a babostimea.hu-nak, hozzátéve, hogy ez lesz 2017-ben az utolsó versenye és szeretne nagyon jól játszani és élvezni a versenyt. 

Babosék mondhatni bombaformában várják a tornát, hiszen a US Open óta négyből négy tornán játszottak döntőt. Quebecben, Taskentben és Moszkvában győztek, míg Pekingben a világelső Chan/Hingis párostól kaptak csak ki. Tény, hogy a mérkőzéseik szinte mindegyikén favoritnak számítottak, ám ez semmit nem von le az érdemeikből. Csodálatos, amit az utóbbi időben a pályára tettek, és például a Makarova/Vesnina duó legyőzésével jelezték, hogy igazából bárkire veszélyesek. 

Klepacsék nem tudhatnak magukénak ilyen kiváló eredményeket, de Tokióban nekik is összejött egy tornagyőzelem. Illetve jó néhány önbizalom növelő sikert elkönyvelhettek, legyőzték ősszel a Makarova/Vesnina, Dabrowski/Xu és Barty/Dellacqua párosokat is, akik mind képviseltetik magukat itt a világbajnokságon. Ezért is számítanak az egyik legveszélyesebb duónak, hiszen megvan a tudásuk a komoly skalpokhoz is.

Fogadás a továbbjutóra    
Babos/Hlavackova Klepac/Martínez Sanchez
1.40 2.60
Fogadási határidő: 7:30

A két páros egyszer, Cincinnatiben a legjobb 16 között mérte össze a tudását. Akkor Klepacsék 6-2-re húzták az első szettet, majd Babosék 7-6-tal egyenlítettek, a bajnoki tie-breaket pedig 10-7-re húzta be a magyar-cseh páros. Egy igazán kiélezett derbit vívtak tehát, és ez is annak ígérkezik. 

Babosék a harmadik kiemeltek, jó formában és tele önbizalommal léphetnek pályára, így nem lehet nem őket a meccs favoritjának kikiáltani. Ugyanakkor úgy érezzük, hogy a bukmékerek kicsit túlértékelik őket, ennél közelebb vártunk az oddsokat egymáshoz. 1.40-ért nem éri meg Babosékra fogadni, inkább tennénk az overre hiszen nem várható egy egyoldalú összecsapás.