Tenisz

Románverés hozhatja meg az ünnepi profitot

  • Cesc18

Hétfőn a Simona Halep-Caroline Garcia világbajnoki összecsapásból húznánk hasznot.

Vasárnap Szingapúrban a fehér csoport küzdelmeivel megkezdődtek az összecsapások a WTA világbajnokságon. Hétfőn a piros csoport négy játékosa is bemutatkozik a nagyérdemű előtt. Első körben a világelső Simona Halep a 11 meccs óta veretlen Carolina Garciával csap össze, a debütáló Elina Svitolina ellenfele pedig az egykori döntős Caroline Wozniacki lesz. Halep és Svitolina a favoritok a bukmékereknél, de véleményünk szeint akár mindkét meccsen borulhat a papírforma. Különösen jó esélyt látunk erre Garcia esetében, aki Ázsiában piszkosul elkapta a fonalat. 

A korábban elsősorban páros sikereiről híres 24 éves francia lány az idei szezonban nagyobb hangsúlyt fektetett az egyénire - március óta nem játszott párosban -, ennek pedig abszolút meglett a gyümölcse, hiszen bekerült a ranglistán a legjobb 10 közé, Kínában csodás eredményeket ért el az elmúlt hetekben. Tornát nyert Wuhanban és Pekingben is, a két helyszínen pedig olyan játékosokat győzött le, mint Halep, Svitolina, Kvitova, Kerber és Cibulkova. Garcia tehát nagyon komoly önbizalommal érkezett meg a világbajnokságára, ugyanakkor próbál nem nagy nyomást helyezni magára. 

Természetesen nagyon jól érzem magam, sok győzelem van mögöttem, de tudom jól, hogy ebben a sportban egyik pillanatról a másikra változhatnak meg a dolgok. Szóval próbálok magam maradni és alázatosan gyakorolni, fejlődni. 

- mondta a gall tehetség, aki beszél arról is, hogy nagy kihívás lesz neki ez a torna. Elsősorban szeretne tapasztalatot gyűjteni, fejlődni, hogy még jobb legyen a következő szezonban. 

Tetszik nekünk ez a hozzáállás, és bár 11 meccse nem kapott ki, nyomás igazából nincs rajta. Vannak nála sokkal esélyesebb játékosok, akik inkább fókuszban vannak. Ilyen például Halep, aki három éve döntőzött Szingapúrban, tavaly és tavalyelőtt viszont már a csoportküzdelmek után búcsúzni kényszerült, igaz, nem is mindig volt egészséges. Most úgy tűnik maximálisan a játékra koncentrálhat, de így is pokoli nehéz dolga lesz ebben a csoportban.

Minden játékos arról beszél, hogy mennyire lassú a borítás, ami Halepnek egyáltalán nem rossz, ugyanakkor Garcia is jól tud alkalmazkodni az ilyen pályákhoz, annak ellenére, hogy neki sokkal keményebb ütései vannak. Éppen egy agresszív tenisz hozhatja meg a sikert a franciának. Pekingben legyőzte a románt, szóval a hittel sem lesz probléma.

Számunkra ez inkább egy 50-50-es küzdelem, hiszen mindkét játékos mellett szólnak érvek, így az érték az underdognak tartott Garcia oldalán csücsül.

Simona Halep-Caroline Garcia
hatharom.com
Garcia nyer
@2.15
Fogadási határidő: hétfő, 14:45