Australian Open

Veretlenek csatájából húznánk hasznot

Korrekt pénzzel kecsegtet Angelique Kerber győzelme a világelső Simona Halep ellen a csütörtöki Australian Open-elődöntőben.

Előrehozott döntőként is aposztofálhatnánk Simona Halep és Angelique Kerber elődöntős összecsapását, hiszen a jelenlegi világelső egy korábbi világelsővel találkozik. Idén még egyikük sem talált legyőzőre, a román 10, a német 14 meccse nem kapott ki, azonban most valamelyikük veretlenségi sorozata megszakad. Oddsok alapján ez a játékos Halep lehet, igaz, nagy különbség nincs (most még) a fogadóirodák által megszabott esélyek között. Az egymás elleni összevetésben 4-4-re állnak, tehát papíron tényleg 50-50-es csatának néz ki. 

Fogadás a győztesre    
Simona Halep Angelique Kerber
2.05 1.60
Fogadási határidő: 06:00

Valójában azonban inkább Kerbernek áll ez az ütközet. Érdemes ugyanis megvizsgálni a korábbi mérkőzéseiket. A 30 éves német 2016-ban váltott új szintre és abban az évben ötből négyszer elkalapálta román riválisát, ráadásul ezek mind szettveszteség nélküli sikerek voltak. A topformában lévő Kerber tehát nagyon tudja, hogy mit kell Halep ellen játszani, míg a konstancai a győzelmeit akkor szerezte, amikor a germán gyengébb játékos volt.

A tornán nagyon hasonlóan vették az akadályokat, mindkettejüket megcsapta már a kiesés szele, azt leszámítva viszont komolyabb problémák nélkül nyerték a meccseiket. Mindketten olyan ellenfél ellen szenvedtek meg, amire nem számítottak. Fizikálisan Halepet érinthette rosszabbul, hiszen neki ez a küzdelem 3 óra 45 percig tartott. 

Kerber újra világelső formában játszik. - Fotó: WTA

Mindketten elképesztő nagy szívvel tudnak teniszezni, és miután egyikük sem agresszor, így hosszú, futós labdamenetek dominálhatnak. Halep lélekben már készül is egy újabb kemény menetre:

Ez lehet a torna második maratoni meccse. Nagyon jól ismerem, tudom, hogy egy nagyon erős és jó játékos. 

Ami nem a román malmára hajtja a vizet, hogy a topformában lévő Kerbert még nem igazán tudta legyőzni. Az Australian Open sem a legerősebb Grand Slam-tornája Halepnek, ez lesz Melbourne-ben az első elődöntője, míg a német 2016-ban megnyerte. 

Halep egyébként a többi major tornán sem tudta még a trófeát megkaparintani, és nem egyszer az ilyen meccseken bukott el. Kérdéses a torna elején megsérült bokája is, amiről ugyan úgy nyilatkozik, hogy tud vele játszani, de a Davis elleni maraton óta most először lesz igazán tesztelve. 

Hiába tehát a román a világelső, véleményünk szerint ez a meccs Kerbernek áll, aki egy esetleges döntő szettes meccsen sokkal fittebb lehet. 

A fogadók is inkább a német felé húznak, hiszen az egyik külföldi irodában 1.87-ről nyitott, most viszont már csak 1.72-ért fogadható.