Tenisz

Szemrevaló déli szomszédunkkal nyernénk egy valag pénzt

Jól fizet Ana Konjuh győzelme az első kiemelt Simona Halep ellen a szentpétervári tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A 19 éves horvát lány juniorként két Grand Slam-tornát is nyert, nagyon komoly potenciál van benne, de az látszik, hogy neki is időre van szüksége, hogy a profiknál felvegye a ritmust. Ez most már a harmadik szezonja a legjobbak között, a tavalyi némi áttörést hozott számára és megindult előre a ranglistán. Korábban csak egy-egy meccsen vagy tornán csillogtatta meg a tudását, 2016-ban viszont sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott.

Konjuh jól kezdte az idei évet is, hiszen rögtön a szezon első versenyén, Aucklandben döntőzni tudott. Az Australian Openen a második körben búcsúzott, de Daria Gavrilova ellen nem volt szégyen kikapni. Viszonylag hamar megérkezett Szentpétervárra, így volt ideje edzeni és megszokni a körülményeket. Monica Niculescu személyében nem kapott könnyű főtáblás ellenfelet, de a 6-1-re elveszített első szett után viszonylag könnyedén fordította meg a meccset. 

A folytatásban ismét egy román játékos lesz az ellenfele, méghozzá az első kiemelt Simona Halep. Az egykori Roland Garros-döntős konstancai lánynak kifejezetten rosszul indult a szezonja, ugyanis Melbourne-ben az első kör egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy sima két szettben kiesett Shelby Rodgers ellen. Térdsérüléssel bajlódik, ami már tavaly év végén is hátráltatta. Azt nyilatkozta, hogy pihenésre van szüksége, ám ehhez képest csak két hetet adott magának. Elmondása szerint kezelték a térdét és az edzéseken nem volt vele gondja, ugyanakkor hasonló hírek voltak az Australian Open előtt is...

Halep idén nem csak Rodgerstől, de Sencsenben Katerina Siniakovától is kikapott, mindkét teniszező továbbjutására 4.00 feletti odds volt. 

Konjuhnak ez egy remek alkalom, hogy levadásszon egy nagy skalpot. A játéka egyébként is alkalmas arra, hogy Halepet megverje, hiszen ütőerőben nagy a különbség a javára, a szervája is sokkal masszívabb, mint a románnak. Mindig csak az a kérdés nála, hogy milyen százalékban találja el a pályát, de az utóbbi időben egyre stabilabb. Az underdog szerepkör is nagyon kedvez neki, különösebb nyomás nélkül léphet pályára. 

hatharom.com
Konjuh nyer
@ 2.60