Wimbledon

Elkerülte egymást Murray és Federer, Fucsovicsnak és Babosnak nem volt szerencséje

Péntek délelőtt sorsoltak Wimbledonban, elkészült az angol nyílt teniszbajnokság férfi és női versenyének főtáblája.

Július 3-án, hétfőn Londonban elrajtol a szezon harmadik Grand Slam-viadala. Az uraknál a címvédő és világelső Andy Murray, illetve a háromszoros bajnok Novak Djokovics helye biztos volt a táblán, a hétszeres wimbledoni győztes Roger Federeré viszont nem. A sorsolás úgy hozta, hogy a svájci legenda a szerb ágára került, tehát Djokoviccsal az elődöntőben, Murrayvel pedig a döntőben találkozhat. 

Az Andy szurkolók ezzel fellélegezhetnek, persze csak részben, hiszen a nemrégiben 10. Roland Garros-címét ünneplő Rafa Nadalt és a karrier Grand Slamért küzdő Stan Wawrinkát megkapta. Továbbá elég korán összefuthat Nick Kyrgiosszal és olyan kellemetlen füves pályás teniszezőkkel, mint például Dustin Brown. A felső ágon kapott még helyet Marin Cilic, Kei Nisikori és Jo-Wilfried Tsonga is. 

Ami Federer útját illeti, a negyeddöntőben a tavalyi finalista Milos Raoniccsal találkozhat, bár a kanadainak nem lesz egyszerű dolga, megkapta ugyanis Alexander Zverevet. A legrosszabbul azonban talán a formáját kereső Djokovics járt. Már a harmadik körben találkozhat Juan Martín del Potróval, utána Gael Monfils vagy Feli Lopez jöhet, Federer előtt pedig még az a Dominic Thiem is útjába tévedhet, akitől Párizsban három játszmában kapott ki.

Fucsovics Márton révén magyar teniszezőért is szoríthatunk, el is kél majd a biztatás az egykori junior wimbledoni bajnokunknak, ugyanis a 16. kiemelt Gilles Müller ellen kezd, aki igazi füves pályás specialista. 

Ami a fogadás részét illeti, az oddsok érdekesen kezdtek el mozgolódni a sorsolást követően.

Murray hiába kerülte el Federert, 4.60-ról 4.80-ra emelkedett a szorzója, míg a svájcié 3.05-ről 2.90-re esett. A legkomolyabbat Rafa oddsa csökkent, 5.25-ről 5.00-re. 
Ki nyer Wimbledonban 2017-ben a férfiaknál?
   
Roger Federer 2.90
Andy Murray 4.80
Rafa Nadal 5.00
Novak Djokovics 6.25
Milos Raonic 15.75
Marinc Cilic 17.00

A nőknél a kiemelések alapján a papírforma az lenne, ha a negyeddöntőben a világelső Angelique Kerber az orosz Szvetlana Kuznyecovával, a trónkövetelő Karolina Plísková az egykori ranglista-vezető Caroline Wozniackival találkozna a felső ágon, míg a tábla másik dekádjában Dominika Cibulkova-Elina Svitolina és Johanna Konta-Simona Halep derbiknek kellene összejönnie. 

Meglepő lenne azonban, ha ezek a párosítások mind összejönnének, a felső ágon találjuk még Garbine Muguruzát, Agnieszka Radwanskát, Coco Vandeweghe-t és Kiki Mladenovicot is. 

Az alsó ágra került az első számú favoritnak tartott Petra Kvitova, a szülési szabadság után visszatérő Viktorija Azarenka, az amerikai Venus Villiams és a friss Roland Garros-bajnok Jelena Ostapenko is.

Fucsovicshoz hasonlóan nem volt szerencséje a sorsolással Babos Tímeának sem. A magyar játékos Wozniacki ellen kezd. 

Ki nyer Wimbledonban 2017-ben a nőknél?
   
Petra Kvitova 5.50
Karolina Pliskova 5.50
Johanna Konta 10.75
Garbine Muguruza 11.25
Venus Williams 13.00
Angelique Kerber 14.25