Tenisz-vb

Kerber és Halep jut tovább vagy borul a papírforma?

Csütörtökön a piros csoport számára az utolsó kör következik, Halep Cibulkovával, Kerber pedig Keysszel csap össze.

Elérkeztünk az utolsó csoportmérkőzésekhez, vagyis indul a matek, hogy kinek, mi kell a továbbjutáshoz. A legnyugodtabb a világelső Angelique Kerber lehet, aki két győzelemmel a kvartett élén áll. A tavalyelőtti döntős Simona Halep és a pályafutása első világbajnokságán résztvevő Madison Keys egy-egy sikert könyvelhetett el eddig, míg Dominika Cibulkova nyeretlenül az utolsó helyen kullog, ám van az a forgatókönyv, amivel még ő is elődöntős lehet.

Halep bár jó helyzetből várja az utolsó kört, spórolni nem spórolhat, ugyanis egy vereséggel könnyen úgy alakulhat, hogy nem a saját kezében lesz a sorsa. Ha nyer, akkor csak abban az esetben búcsúzik, ha Keys kettőben veri Kerbert. Cibulkovának csak akkor van esélye, ha két szettben nyer és Kerber is ugyanilyen arányban győzi le az amerikai ellenfelét. Arra tehát mérget vehetünk, hogy mindketten veszettül küzdeni fognak. Elég hasonló a stílusuk és a formájukra sem nagyon lehet panasz, tehát jó kis csatának ígérkezik. Idén a madridi fináléban találkoztak, azt könnyedén húzta be a román klasszis, de Cibulkovának a kemény pálya jobban fekszik, ezen a borításon az Australian Openen és Indian Wellsben is legyőzte már Halepet. Ha elveszíti az első szettet a szlovák lány, akkor onnantól minden görcsösség kijöhet belőle, a románnak pedig meggyűlhet a baja a meccs lezárásával.

Simona Halep-Dominika Cibulkova
Hatharom-tipp: 20,5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Kerber kényelmes helyzetből várhatja a folytatást, csak abban az esetben esik ki, ha két szettben kikap, Halep pedig 2-0-ra veri Cibulkovát. Látva az eddigi formáját, erre vajmi kevés az esély, persze az amerikai ellen nem lehet biztosra menni. Pláne azok után, hogy fantasztikus tenisszel lemosta a pályáról a szlovákot. Mindkét arcát megmutatta már Keys, Halep ellen iszonyatosan sokat rontott, míg Cibulkova ellen visszafogta a hibái számát. Ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy most melyik énjét veszi elő. Az biztos, hogy a német ellen nincsenek túl szép emlékei, a hat meccsükből ötöt elbukott ellene, legutóbb Rióban az elődöntőben kapott ki tőle. Ha Keys az első mérkőzésén mutatott formáját hozza, akkor nem kérdés, hogy Kerber is kettőben elintézi. Ha jobban játszik és előnybe kerül, akkor sem valószínű, hogy képes 2-0-ra nyerni, így véleményünk szerint jó esély mutatkozik arra, hogy a világelső germán teniszező húzza majd be a második felvonást.

Angelique Kerber-Madison Keys
Hatharom-tipp: 2. játszma győztese Kerber
TippmixPro @ 1.60

A piros csoport állása két kör után:

Csütörtöki program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Oddsok
10:00 Simona Halep-Dominika Cibulkova 1.45 2.40
13:30 Angelique Kerber-Madison Keys 1.55 2.15