Australian Open

Verhető ellenfelet kapott Fucsovics, Babos kiemelt ellen kezd, Federer-Djokovics elődöntő lehet

Csütörtök délelőtt sorsoltak Melbourne-ben, elkészült az Australian Open férfi és női versenyének főtáblája.

Nem kapott nehéz sorsolást Federer. - Fotó: AO

Január 15-én, hétfőn elrajtol az ausztrál nyílt teniszbajnokság, a 2018-as szezon első Grand Slam-tornája. Az uraknál a címvédő Roger Federer és a világelső Rafa Nadal helye biztos volt a táblán, a közel féléves kihagyás után visszatérő Novak Djokovicsé és Stan Wawrinkáé viszont nem. A svájci 9. kiemeltként, míg a szerb 14. kiemeltként került a harmadik negyedbe, így a negyeddöntőben találkozhatnak, míg az elődöntőben Federer jöhet szembe. Ehhez azonban lesz néhány szava Alexander Zverevnek és Dominic Thiemnek is, akik ugyancsak Djokovicsékkal vannak egy ágon. 

Federer nem kapott különösebben nehéz sorolást, ugyan David Goffin és Juan Martín del Potro is az ő ágán van, de csak egyikükkel futhat össze. A tábla ezen részén helyezkedik el Fucsovics Márton is, aki a moldáv Radu Albot ellen kezd, ha pedig átrágja magát rajta, akkor a Sam Querrey-Feliciano Lopez meccs győztesével játszik majd.

Ami a tábla felső részét illeti, Nadal sem lehet elégedetlen, hiszen gyakorlatilag Marin Cilicet leszámítva más nem igazán fenyegeti az elődöntőbe jutását. A második negyed a legérdekesebb, ott hemzsegnek az izgalmas teniszezők. A 3. kiemelt Grigor Dimitrov a legmagasabban jegyezett játékos, de a világbajnok bolgárnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen Andrej Rublev, Nick Kyrgios, Jo-Wilfried Tsonga, Kevin Anderson és Jack Sock is az ő ágára került. 

A lányoknál a világelső Simona Halepre borzasztó nehéz feladat vár, hiszen Petra Kvitovát, Johanna Kontát és Karolina Pliskovát is az ő ágára sorsolták, illetve a felső ágon kapott még helyet Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska és Marija Sarapova is.

A tábla másik felén a harmadik negyedből Elina Svitolina, míg a negyedikből Carolina Wozniacki emelkedik ki. Előbbinek Venus Williams, utóbbinak Jelena Ostapenko okozhatja a legtöbb fejtörtést. Az alsó ágon találjuk Babos Tímeát is, akinek szokás szerint nem volt szerencséje a sorsolással. Ezúttal a 10. kiemelt Coco Vandeweghe ellen kell majd helytállnia. Ha sikerülne borítania a papírformát, akkor pedig Carla Suárez Navarro következhetne, aki könnyű ellenfélnek ugyancsak nem nevezhető. 

Ki nyeri a 2018-as Australian Opent?
Férfia Nők
Roger Federer 2.75 Karolina Plísková 8.00
Rafael Nadal 5.50 Simona Halep 8.00
Novak Djokovics 6.00 Elina Svitolina 8.00
Alexander Zverev 10.00 Angelique Kerber 11.00
Grigor Dimitrov 10.00 Carolina Wozniacki 11.00
Nick Kyrgios 15.00 Marija Sarapova 12.00