Nemzetközi foci

Tízmiliót keresett a Barcelona Dembélé sérülésével

Öröm az ürömben, a katalánoknak olcsóbb lett egy kicsit Ousmane Dembélé.

Fotó: Scugo

Horrorként csapott le a fájdalmas hír a katalán fanatikusokra, Ousmane Dembélé a hétvégi, Getafe elleni bajnokin izomszakadást szenvedett, emiatt akár négy hónapig is harcképtelen lehet a nyáron 105 millió euróért szerződtetett francia játékos. Apró vigaszt jelenthet csupán, hogy így a katalán gárda némi extra bevételre tehet szert - vagy legalábbis kevesebb lesz a kiadása.

A spanyol AS című lap ugyanis arról írt hétfői számában, hogy Dembélé szerződésében benne foglaltatik több egyéb pont mellett, hogy ha a játékos legalább 50 mérkőzést lejátszik idén a katalánoknál, a Barcelonának további 10 millió eurót kell átutalnia a Borussia Dortmund bankszámlájára. Ám így, hogy a 20 éves tehetség 2017-ben már szinte biztosan nem lép pályára, ez a szám szinte biztosan nem lesz meg.

Ha a Barcelona idén, vagy a következő négy évben megnyeri a Bajnokok Ligáját, a katalánok akkor is tartozni fognak 10 millióval a BVB-nek.

Dembélé jelenleg már Finnországban tartózkodik, ahol a Barcelona egyik orvosa, Dr. Sakari Orava a héten megműti őt, így csakhamar pontosabb képet kapunk a játékos sérülését illetően.

A Barcelona szerda este az Eibart fogadja hazai pályán, és igen nehéz elképzelni, hogy a tavalyi év meglepetéscsapata ellen majd megszakad a katalánok 100%-os sorozata. A     1.10-es szorzót ajánl Valverde csapatára.

[2580585] 2017-09-19 22:00:00 Barcelona - Eibarx;